Csirkecomb hét változatban
Képekkel és receptekkel
Legyen alsó- vagy felsőcomb, ezt a húsfélét szinte mindenki szereti, és mindig könnyen beszerezhető.
- Kancsár Péter
- 2014.10.30.
-
- címkék
Dia

Rántott csirkecomb
Minden vasárnapi ebédek alfája és omegája a legendás dobverő, ropogós bundában. Persze vannak, akik a felsőcombra esküsznek, megint mások a filézett változatot részesítik előnyben, de egy biztos, ennek az ételnek nem lehet ellenállni. A legjobb akkor lesz, ha a panírozás előtt áztatod egy kicsit tejben, ha pedig szeretsz pepecselni, rejts egy kis darab májat a felsőcomb bundája alá!. Itt a végtelenül egyszerű recept, ha így készíted, biztosan nem fogod elrontani.
Dia

Vasalt csirkecomb
Az egyik legjobb dolog, ami a csirkecombfilével történhet, az az, ha kivasalják. Ehhez a módszerhez nem szükséges bevinned a konyhába és összezsíroznod a kedvenc vasalódat, bármilyen nehezebb súly tökéletesen alkalmas. A legfinomabb akkor lesz, ha már előző éjjel bepácolod, és utána sütöd meg serpenyőben, ráhelyezve a súlyt, ami lehet egy vízzel töltött edény is. Néhány pompás pácötletet itt találsz.
Dia

Grillezett csirkecomb
A grillszezon véget ért ugyan, de továbbra sem kell lemondanod az így készült húsokról. A mai sütők nagy része már rendelkezik grillező funkcióval, de ha a tiéd éppen nem, akkor is számos módszerrel helyettesítheted, a legegyszerűbb, hordozható grillektől a serpenyőbe helyezhető rácsokon át a variációk száma végtelen. Csak egy jó pác kell, meg persze sok-sok csirkecomb, és már sülhet is az omlós ebéd. Így például egész finom lesz.
Dia

Csirkepaprikás
Ha van étel, amiért mindenki hajlandó szinte bármire, akkor a csirkepaprikás az. A frissen készült, házi nokedlivel és uborkasalátával tálalt szaftos fogásra egyszerűen képtelenség nemet mondani, a jellegzetes szaftos ízvilág pedig minden magyar nyelvet és ízlelőbimbót jókedvre derít. A tökéletes receptet itt találod, próbáld ki csak combból főzve!
Dia

Rozmaringos sült csirkecomb
A csirkecomb amellett, hogy könnyedén variálható és ezerféleképpen készíthető, szerencsére borzasztó egyszerűen finomra süthető, elég csak pár fűszer ahhoz, hogy igazán pompás lakoma kerekedjen belőle. Ha például egyszerűen csak besózod, és néhány ág rozmaringgal a sütőbe tolod, az ebéded már biztosan élményszámba megy majd. Így biztosan sikerül majd, vele sült krumplival és zöldségekkel a legjobb!
Dia

Sajttal és tejföllel sült csirkecomb
Ha inkább filépárti vagy, ezt a változatot mindenképpen próbáld ki! Mint minden, ami sajttal sül, ez is rettentő finom, kezdő háziasszonyoknak kitalált fogás. Egyszerűen képtelenség elrontani, hiszen csak össze kell rakni, és már mehet is a tepsibe, a tepsivel együtt pedig a sütőbe, onnantól már csak várni kell. Kisebb-nagyobb társasági ebédekhez is remek, éppen egyszerűsége miatt. Egyszerűen csak sózd be jó alaposan a filézett húst, tekerj rá némi borsot, tedd le a tepsiben, reszelj rá egy kis fokhagymát, majd terítsd be tejföllel és reszelt sajttal, aztán told be 180 fokra előmelegített sütőbe 30-40 percre.
Dia

Töltött csirkecomb
A csirkecomb sokoldalúságának újabb bizonyítéka az, hogy gyakorlatilag bármivel töltheted. A panír alá rejthetsz májat vagy sajtot, de ha nem rántani szeretnéd, akkor a felsőcomb még mindig temérdek lehetőséget rejt. Egy egyszerű májas töltelékkel sütve isteni lakomát varázsolhatsz belőle, amivel bárkit lenyűgözhetsz. Itt egy töltött változat receptje, de tényleg szinte bármit rejthetsz a comb belsejébe.