Sajtos, krumplis bundában sült csirke

Ilyen finom panírt még soha nem készítettél

A csirke sajtos krumplibundában bármikor fejedelmi főétel lehet.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ez az ízletes fogás nagyon hasonlít a borzas csirkére. Amellett, hogy finom, hosszú órákra eltelít. Mellből a legjobb, de combot is panírozhatsz így. Ha a csirke krumplibundában önmagában kevés lenne, bármilyen köretet, friss salátát is kínálhatsz hozzá.

Csirke krumplibundában

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 nagy szelet csirkemell
  • 8 nagyobb krumpli
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 4 evőkanál liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 tojás
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A megmosott hússzeleteket töröld át papírtörlővel, klopfold ki, és sózd, borsozd ízlés szerint. A meghámozott krumplikat nyersen reszeld le nagyobb lyukú reszelőn, és keverd össze a villával felvert tojással, a reszelt sajttal, majd nyomd hozzá a fokhagymát. A csirkemellet forgasd először a lisztbe, majd a krumplis keverékbe. Ügyelj, hogy mindenhova jusson panír.

Fontos, hogy bő, forró olajba tedd a bundázott húst. Vigyázz, sütés közben ne peregjen le róla a krumplis massza. Fedd le, és közepes lángon süsd meg mindkét oldalát. Ha a bunda kemény és aranybarna, szedd ki a húst, és papírtörlőn csepegtesd le róla az olajat. A tetejére tehetsz még tejfölt és reszelt sajtot. 

15790311 feece89d1777a89ac18945363af5554c wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük