Sajtos, krumplis bundában sült csirke
A csirke sajtos krumplibundában bármikor fejedelmi főétel lehet.
Ez az ízletes fogás nagyon hasonlít a borzas csirkére. Amellett, hogy finom, hosszú órákra eltelít. Mellből a legjobb, de combot is panírozhatsz így. Ha a csirke krumplibundában önmagában kevés lenne, bármilyen köretet, friss salátát is kínálhatsz hozzá.
Csirke krumplibundában
Hozzávalók 4 személyre
- 4 nagy szelet csirkemell
- 8 nagyobb krumpli
- 10 dkg reszelt sajt
- 4 evőkanál liszt
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 tojás
- só
- bors
Elkészítés:
A megmosott hússzeleteket töröld át papírtörlővel, klopfold ki, és sózd, borsozd ízlés szerint. A meghámozott krumplikat nyersen reszeld le nagyobb lyukú reszelőn, és keverd össze a villával felvert tojással, a reszelt sajttal, majd nyomd hozzá a fokhagymát. A csirkemellet forgasd először a lisztbe, majd a krumplis keverékbe. Ügyelj, hogy mindenhova jusson panír.
Fontos, hogy bő, forró olajba tedd a bundázott húst. Vigyázz, sütés közben ne peregjen le róla a krumplis massza. Fedd le, és közepes lángon süsd meg mindkét oldalát. Ha a bunda kemény és aranybarna, szedd ki a húst, és papírtörlőn csepegtesd le róla az olajat. A tetejére tehetsz még tejfölt és reszelt sajtot.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció