Vajpuhára sült sütőtök csípősre fűszerezve: ellenállhatatlan és egészséges nassolnivaló
Az egyszerre édes és csípős sütőtök nemcsak finom, hanem egészséges téli csemege is.

A sütőtök csípősre fűszerezve is nagyszerű. Nagyon jól megy hozzá a méz és a frissen őrölt bors is. A tök sütése nem bonyolult feladat, és meghámozni sem szükséges, ugyanis ha megpuhult, sokkal könnyebben lejön a héja.
Csípős sütőtök
Hozzávalók 4 személyre
- 4 evőkanál olaj
- 2 sütőtök
- 2 evőkanál méz
- 0.5 teáskanál chili (ízlés szerint)
- só
- bors
Elkészítés:
A sütőtököt alaposan mosd meg, vágd félbe, és a magjait kapard ki. A darabokat helyezd el egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Kend le őket olajjal és mézzel, majd szórd meg sóval, borssal és chilivel. Hogy pontosan mennyi chilire lesz szükséged, attól függ, mennyire szeretnéd csípősen, és a felhasznált chili mennyire erős. Told 200 fokos sütőbe másfél órára. Amikor a teteje karamellizálódni kezd, készen van.
Hasonlóan izgalmas nasi a ropogósra sült csicseriborsó is.
Fűszeres, ropogósra sült csicseriborsó: nasi, de levesbetét is lehet
A fehérjedús, egészséges finomságból izgalmas ropogtatnivalót dobhatsz össze, melyet öröm csipegetni.
Elolvasom
Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció