Csípős, fűszeres sült csirkeszárnyak: a páctól lesz különösen finom
Ne ódzkodj tőle, a csontos hús is lehet isteni! Utolsó falatig leszopogatod a csípős, fűszeres csirkeszárnyakat.

csipos-csirkeszarnyak
Ez is érdekelhet

Nemzetközi ízélményekkel vár a budapesti ÁRKÁD (x)

Az élet és szerelem diadala - egy rendkívüli, igaz történet Párizsból (x)

Mozdony Matiné, a mozdonyok fesztiválja (x)

beauty and style

Mintás mintással? Ezt a szabályt kövesd, hogy nőies legyen az összhatás »

A legjobb micellás vizek körképe érzékeny, száraz bőrre »

Elfogadásra nevel a Barbie baba: sosem volt ennél fontosabb küldetése »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzál ki minél többet az egyszerű, olcsó és méltatlanul háttérbe szorított csirkeszárnyból! Csak egy jó pác kell hozzá, és hihetetlenül finom lesz a végeredmény. Sütőben és grillen is elkészítheted. Tökéletes kísérője lehet bármilyen zöldségköret vagy saláta.  

Csípős, fűszeres csirkeszárnyak

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg csirkeszárny
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ág kakukkfű
  • 1 teáskanál aprított rozmaring
  • 1 teáskanál citromlé
  • bors
  • chili
Recept idők

Elkészítés:

A húst mosd meg, töröld szárazra, és sózd be. Egy tálban keverd össze a borsot, az olívaolajat, a citrom levét, a zúzott fokhagymát, a rozmaringot, a kakukkfű felét, és kend be vele a húst. Ha teheted, pácold legalább egy-két órán keresztül, de annál finomabb lesz, minél tovább hagyod a fűszeres keverékben. 

A csirkeszárnyakat rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe. Ha bírod, szórd meg chilivel és a maradék kakukkfűvel, majd fedd le fóliával. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg szép pirosra 30-40 perc alatt. Ha könnyen beleszalad egy hegyes kés, kívül pedig ropogós, kiveheted a sütőből. Amennyiben szükséges, pirítsd még fólia nélkül. A szárnyakat akár grillen is elkészítheted. Süsd addig, amíg aranybarnás kérget nem kapnak. Közben kenegesd a maradék páccal, és forgasd. 
Ha az édeset és a csípőset együtt is szereted, a BBQ csirkeszárnyakat se hagyd ki!

Ezt is szeretjük