Cseresznyés-vaníliás kosárkák
Mennyei desszertek
Apró falatok a legjobb összetevőkből, ezek a kosárkák pillanatok alatt függőséget okoznak.

Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Arcszérum kávézaccból és avokádómagból? Újrahasznosítás már a szépségápolásban is »

Mellélőtt szettjével a gyönyörű színésznő: mi történt Chloë Moretz stílusérzékével? »

A magyaros csipkével is lehet újat mutatni: elbűvölő esküvői ruhák 2020-ra, magyar tervezőtől »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az ínycsiklandó linzertésztából készült kis kosárkákba tulajdonképp bármit tölthetsz, ami épp kéznél van, de a vanília puding-cseresznye kombó az egyik legjobb mind közül.

Ha vendégeket vársz, kipróbálhatod azt is, hogy többféle gyümölcsöt előkészítesz, megsütöd a kosárkákat, beléjük teszed a pudingot és ízlésükre bízod, hogy mivel egyék.

Cseresznyés-vaníliás kosárkák

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 30 dkg magozott cseresznye
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 4 dl tej
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 csomag vaníliás pudingpor

Elkészítés ideje:

70 perc

Elkészítés menete:

Ha már készítettél linzertésztát, akkor ismerős lesz a feladat: a lisztet szitáld egy mélyebb tálba, a tojásokat válaszd szét, majd a sárgájával keverd simára a cukrot. A lisztbe morzsold bele a vajat, add a cukros-tojásos keverékhez, keverd hozzá a tejfölt, gyúrd homogén masszává, majd folpackba csomagolva tedd a hűtőbe pihenni, legalább fél órára.

Ha ez letelt, a kosárka formákat vajazd ki és lisztezd be. A tésztát nyújtsd ujjnyi vastagra, nyomkodd a formákba és süsd őket 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára. A vaníliás pudingot a csomagon levő leírásnak megfelelően készítsd el, majd tedd félre hűlni. A cseresznyéket mosd meg, és ha már készen állnak a kosárkák, akkor szedj beléjük a pudingból, majd a gyümölcsből is. Ha van időd és kedved, a tetejükre tégy zselatint.

A piros gyümölcsök vonzásában

A piros gyümölcsöknek képtelenség ellenállni, ha pedig valamilyen édes sütivel kombinálod őket, a végeredmény felülmúlhatatlan.

Ezt is szeretjük