Cseresznyés-vaníliás kosárkák
Apró falatok a legjobb összetevőkből, ezek a kosárkák pillanatok alatt függőséget okoznak.
Az ínycsiklandó linzertésztából készült kis kosárkákba tulajdonképp bármit tölthetsz, ami épp kéznél van, de a vanília puding-cseresznye kombó az egyik legjobb mind közül.
Ha vendégeket vársz, kipróbálhatod azt is, hogy többféle gyümölcsöt előkészítesz, megsütöd a kosárkákat, beléjük teszed a pudingot és ízlésükre bízod, hogy mivel egyék.
Cseresznyés-vaníliás kosárkák
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 30 dkg magozott cseresznye
- 10 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 4 dl tej
- 2 tojás
- 2 evőkanál tejföl
- 1 csomag vaníliás pudingpor
Elkészítés ideje:
70 perc
Elkészítés menete:
Ha már készítettél linzertésztát, akkor ismerős lesz a feladat: a lisztet szitáld egy mélyebb tálba, a tojásokat válaszd szét, majd a sárgájával keverd simára a cukrot. A lisztbe morzsold bele a vajat, add a cukros-tojásos keverékhez, keverd hozzá a tejfölt, gyúrd homogén masszává, majd folpackba csomagolva tedd a hűtőbe pihenni, legalább fél órára.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Ha ez letelt, a kosárka formákat vajazd ki és lisztezd be. A tésztát nyújtsd ujjnyi vastagra, nyomkodd a formákba és süsd őket 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára. A vaníliás pudingot a csomagon levő leírásnak megfelelően készítsd el, majd tedd félre hűlni. A cseresznyéket mosd meg, és ha már készen állnak a kosárkák, akkor szedj beléjük a pudingból, majd a gyümölcsből is. Ha van időd és kedved, a tetejükre tégy zselatint.
A piros gyümölcsök vonzásában
A piros gyümölcsöknek képtelenség ellenállni, ha pedig valamilyen édes sütivel kombinálod őket, a végeredmény felülmúlhatatlan.
OLVASD EL EZT IS!
- tojás
- torta
Ribizlis sajttorta
- citrom
- pite
Illatos, omlós citromos pite
- hideg
- eper