Kelt tésztás cseresznyés tekercs: nemcsak finom, mutatós is
Kakaó helyett gyümölcsökkel is feldobhatod a kelt tésztás csigákat. Most érik a cseresznye, készítsd azzal a tekercseket!

cseresznyes-tekercsek
Ez is érdekelhet

Konzervzöldség a konyhatitok nyitja? (x)

Üde illatokkal a kánikula ellen (x)

Hip-hop sztárok és underground DJ-k a Soundon (x)

A Z-generáció leghűbb társa (x)

Napi 8 órában ülőmunkát végzel? 3 tipp, ami a segítségedre lehet! (x)

beauty and style

Védelmet nyújt a bőrnek, és a barnulást is segíti: napozókrémet teszteltünk »

Megvan a nyári szezon kedvenc divatszíne: így viseld a hűs kéket »

Így lehetsz elegáns az esküvőn, ha tombol a hőség: a legnőiesebb alkalmi ruhák nyárra »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ellenállhatatlan, ha a puha, kelt tésztás süteményben gyümölcsös töltelék bújik meg. Friss cseresznyével a sütiket is feldobhatod. Száraz, hűvös helyen több napig is finom puha marad. Reggelire vagy desszertként kínálva is tökéletes, de akár kirándulásra is elcsomagolhatod. Tepsi helyett tortaformában is megsütheted a csigákat. Igazán csodás látványt nyújtanak, ahogy összesülnek. Tálalhatod még más gyümölccsel, és készíthetsz hozzá vaníliasodót. 

Cseresznyés tekercs

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 2.5 dl tej
  • 2.5 dkg élesztő
  • 5 dkg cukor
  • 1 csipet só

A töltelékhez

  • 40 dkg cseresznye
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa

A tetejére

  • 1 db tojás
Recept idők

Elkészítés:

A tejet langyosítsd meg, keverj hozzá egy teáskanál cukrot, és morzsold bele az élesztőt. Várd meg, míg felfut, azaz megemelkedik, és habos lesz. A lisztet szitáld egy tálba, majd rakd hozzá a sót, az olvasztott vajat, a maradék cukrot és a megkelt élesztőt. Jól gyúrd össze a tésztát. Akkor jó, ha elválik az edény falától, és rugalmas. Vedd ketté, majd formázz belőle cipókat. Takard le, és keleszd a duplájára körülbelül 40 perc alatt.
 

Az egyik megkelt tésztagombócot gyúrd át, és nyújtsd ki lisztezett felületen téglalap alakúra. Körülbelül egy-két milliméter vastag legyen. Szórd meg a kimagozott, megmosott és lecsepegtetett cseresznye felével. Hintsd meg cukorral és zsemlemorzsával. Tekerd fel, mint a bejglit. Vízbe mártott, éles késsel szeleteld fel, és rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe. A másik gombóccal is hasonlóan járj el. Kend meg felvert tojással, és told forró sütőbe. Süsd meg 180 fokon körülbelül 20 perc alatt. Amikor a tészta aranybarna, vedd ki a sütőből.

A cseresznye a rétesbe is kitűnő. Idő hiányában bolti lapból is elkészítheted. 

Ezt is szeretjük