Magas, puha, tejfölös-cseresznyés piskóta: ez a tészta kevésbé kényes
Ne aggódj, a cseresznyés, tejfölös piskóta nem esik össze, ha kiveszed a sütőből!

Magas, puha, tejfölös-cseresznyés piskóta: ez a tészta kevésbé kényes
Ez is érdekelhet

Sasszemklinika - Magyarország vezető szemészeti lézerklinikája túl a 100 000. látásjavító műtéten (x)

Óriási hazai kezdeményezés a műanyagmentesség mellett, amit imádni fogsz (x)

beauty and style

Hogyan hasznosítsd újra a megunt szemhéjpúdert? Nemcsak szemfestésre jó ám »

Házi ajakradír szárított rózsasziromból: ints búcsút a cserepes ajkaknak »

Tavaszi szoknyadivat: 7 nőies stílustipp, ha meguntad a nadrágot »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ennek az újításnak mindenki örülni fog! A piskóta a tejföltől még puhább, finomabb, és a kezdőknek sem kell izgulniuk, hogy nem lesz szép magas. Kevesebb tojás kell hozzá, a cseresznyét viszont ne spórold ki a sütiből. Kínálhatsz hozzá öntetet vagy fagyit. 

Cseresznyés-tejfölös piskóta

Hozzávalók 20 szelethez:

  • 50 dkg cseresznye
  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 3 dl tejföl
  • 3 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 db citrom
  • 1 csipet só
Recept idők

Elkészítés:

Válaszd ketté a tojásokat, a sárgájukat rakd egy tálba, majd a cukorral és a vaníliával keverd fehéredésig. Ezután több részletben add hozzá a tejfölt, a puha vajat, és mehet hozzá a citrom reszelt héja is. Forgasd hozzá a sütőporral vegyített lisztet. Adagold hozzá a csipet sóval kemény habbá vert tojásfehérjét, és spatulával óvatosan keverd egyneművé a masszát.


Egyengesd a tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe vagy piteformába. Szórd meg cseresznyével, ha nem szeretnéd, hogy a gyümölcs lesüllyedjen a süti aljára, forgasd lisztbe. Előmelegített sütőben, 160 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt. Amennyiben gyorsan pirul, takard le sütőpapírral a tetejét. Ha a tűpróba során a tésztába szúrt tű vagy fogvájó nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből.

Képek: Getty Images.

Ezt is szeretjük