Elképesztően lágy csokis-cseresznyés tejpite: a clafoutis így talán még finomabb
A francia cseresznyés tejpite, vagyis a clafoutis csokis változatban talán még finomabb.

A clafoutis, vagyis az elképesztően lágy francia tejpite csokis változatban is fantasztikus. A eredeti receptet variálhatod meggyel vagy más gyümölccsel is. Az áfonya sokféle sütibe megy nagyon jól, érdemes azzal is kipróbálni.
Cseresznyés-csokis clafoutis
Hozzávalók 6 személyre
- 50 dkg cseresznye
- 12.5 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 3 tojás
- 2.5 dl tej
- 1.5 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1 kávéskanál fahéj
- 1 csipet só
- vaj a forma kikenéséhez
Elkészítés:
A cseresznyét mosd meg, a szárát távolítsd el, de a gyümölcsöt ne magozd ki. Szórd meg fahéjjal, forgasd össze a cukor felével, és tedd félre.
A cukor másik felét keverd habosra a tojással. A lisztet vegyítsd el a sóval és a kakaóporral, öntsd fel a tejjel, majd add hozzá a cukros tojást is. Egy pite- vagy tortaformát vajazz ki. Szórd meg a cukros cseresznyével, erre öntsd a masszát. 180 fokos sütőben 35 perc alatt süsd készre. Akkor jó, ha remegős és lágy.
Ha te is imádod a sajttortát, azt is elkészítheted cseresznyével.
Álomszép cseresznyés sajttorta: sütés nélkül készül a csodás desszert
A szemet gyönyörködtető desszert vastag krémmel készítve az igazi, melyet a fehér csoki tesz különlegessé.
Elolvasom- sütemény
- cseresznye
- clafoutis
- csokis sütemény
- gyümölcsös sütemény
- cseresznyés sütemény
- csokis clafoutis
- Recept