30 perces cseresznyés brownie: ez valami eszméletlenül finom
Ez a brownie igazi édes kísértés! A lédús, mézédes cseresznye sok csokival ellenállhatatlan, ráadásul a sütit elrontani sem tudod.


- Te felismered ezt a KRESZ-táblát? 8 kérdés, amire tudni kell a választ a közlekedésben
- Bajban lesz, aki felújít vagy építkezik 2023-ban: erre sokan nem is gondolnak, pedig kellene
- Melyik folyó mellett van Barcs? 8 fogós kérdés Magyarország földrajzáról
- Fejezd be a régi mondást: a hazug embert hamarabb...
- Lovas Rozi ritkán látott férjével: János ilyen jóképű pasi
A brownie egy egyszerű véletlennek köszönhetően lett a világ egyik legismertebb sütije. Történt ugyanis, hogy a kakaós kevert sütiből kifelejtették a sütőport. A végeredmény pedig sokkal krémesebb, lágyabb édesség lett. Fontos, hogy jó minőségű csokit használj hozzá. Szezonon kívül befőttből is elkészítheted.
Cseresznyés brownie
Hozzávalók
- 25 dkg étcsokoládé
- 20 dkg vaj
- 20 dkg cseresznye
- 15 dkg cukor
- 8 dkg liszt
- 3 db tojás
- 2 evőkanál kakaó
Elkészítés:
A csokit tördeld kis darabokra, és a felkockázott vajjal együtt rakd egy lábosba, majd kis lángon, kevergetve olvaszd össze. A tűzről lehúzva várd meg, míg kihűl.
Keverd hozzá a cukrot, egyesével dolgozd hozzá a tojásokat, végül pedig a kakaóval összekevert lisztet. Egyengesd a homogén masszát egy kivajazott, körülbelül 15x25 centis tepsibe, a tetejére szórd a kimagozott, megmosott, lecsepegtetett cseresznyét. Előmelegített sütőben, 190 fokon süsd meg 20 perc alatt.
A sajttortás brownie is kényezteti az ízlelőbimbóidat, ráadásul gyönyörűen néz ki.

Szakácskönyv egy kis extrával!
Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept