Ragacsos cseresznyés brownie dupla adag csokival: a legjobb, ami a friss gyümölccsel történhet

Használd ki, amíg tart a szezon, és dobd fel a ragacsos brownie-t roppanós cseresznyével!

Cseresznyés brownie
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Akkor jó a brownie, ha a tetején hajszálvékony réteg roppan, belül pedig még egy kicsit ragacsos. Az alapreceptet variálhatod sokféle gyümölccsel, így nyár elején a cseresznyés változatot is bátran próbáld ki. A legfinomabb recept titka a sok csoki, a minőségi kakaópor és vaj, tehát semmiképp ne használj hozzá margarint.

Cseresznyés brownie

Hozzávalók

  • 30 dkg cukor
  • 25 dkg cseresznye
  • 20 dkg csoki (ét, tej vagy vegyesen)
  • 15 dkg vaj
  • 11.5 dkg liszt
  • 7 dkg kakaópor
  • 3 tojás
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A vajat és tíz deka cukrot olvassz össze egy kis lábosban. Amikor a cukor teljesen felolvadt, tedd félre és hagyd kihűlni. A maradék cukrot keverd habosra a tojásokkal, öntsd hozzá az olvasztott vajas keveréket, és vegyítsd jól el. Egy másik tálban keverd el a lisztet a kakaóporral, a sütőporral és a sóval. Fakanállal forgasd a cukros részhez. A csokit aprítsd fel, egy marékkal tegyél belőle félre, a többit forgasd a tésztához. A cseresznyét felezd el, magozd ki, és ezt is add hozzá. Egyengesd el a masszát egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Szórd meg a tetejét a félretett csokival, és told 175 fokos sütőbe nagyjából fél órára. Akkor jó, ha a teteje már megszilárdult, de a beleszúrt villára még ráragad a tészta. Ekkor vedd ki, és hagyd kihűlni.

Cseresznyéből lekvárt is érdemes befőzni: most pektin nélküli receptet mutatunk.

Mennyei, házi cseresznyelekvár: nincs szükség pektinre

A cseresznyelekvár több recept szerint is elkészíthető, most egy olyan változatot mutatunk, ami bár hagyományos módon, azonban hozzáadott pektin nélkül készül.

Elolvasom

Kép: Zoryana Ivchenko / Getty Images

Ezt is szeretjük