Pofonegyszerű cseresznyebefőtt tartósítószer nélkül - Így tedd el télire
Nagyobb felhajtás nélkül is készíthetsz zamatos, sokáig elálló cseresznyebefőttet!

Pofonegyszerű cseresznyebefőtt tartósítószer nélkül - Így tedd el télire
beauty and style
Top olvasott cikkek

Őrizd meg sokáig a kora nyár ízeit! Ezzel a módszerrel a cseresznye roppanós, illatos és nagyon zamatos lesz. Fontos, hogy tiszta környezetben dolgozz, hisz csak így nem romlik meg a kompót. 

Cseresznyebefőtt receptje

Hozzávalók:

  • 2 kg cseresznye
  • 2 evőkanál cukor üvegenként
  • 1 rúd fahéj üvegenként
Recept idők

Elkészítés:

Az üvegeket mosd meg, majd rakd a mikróba három percre, és járasd a legmagasabb fokon, azaz csírátlanítsd. A cseresznyét válogasd át, ha egészségtelen szemek kerülnek a befőttbe, könnyen megromlik. Alaposan mosd meg, és áztasd 20-25 percig, hogy a kukacok távozzanak a gyümölcsből.

Töltsd tele cseresznyével az üvegeket, mindegyikbe rakj fahéjat, cukrot, és öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Tegyél rá fóliát, és zárd le légmentesen csavaros fedővel. Az üvegeket rendezd egy magasabb falú tepsibe, öntsd fel hideg vízzel, és told 180 fokos sütőbe 40 percre. Hagyd szép lassan kihűlni, majd másnap mehet száraz, hűvös helyre. Felbontás után tárold a hűtőben.

Ezt is szeretjük