Pofonegyszerű cseresznyebefőtt tartósítószer nélkül - Így tedd el télire
Nagyobb felhajtás nélkül is készíthetsz zamatos, sokáig elálló cseresznyebefőttet!
Őrizd meg sokáig a kora nyár ízeit! Ezzel a módszerrel a cseresznye roppanós, illatos és nagyon zamatos lesz. Fontos, hogy tiszta környezetben dolgozz, hisz csak így nem romlik meg a kompót.
Cseresznyebefőtt receptje
Hozzávalók
- 2 kg cseresznye
- 2 evőkanál cukor üvegenként
- 1 rúd fahéj üvegenként
Elkészítés:
Az üvegeket mosd meg, majd rakd a mikróba három percre, és járasd a legmagasabb fokon, azaz csírátlanítsd. A cseresznyét válogasd át, ha egészségtelen szemek kerülnek a befőttbe, könnyen megromlik. Alaposan mosd meg, és áztasd 20-25 percig, hogy a kukacok távozzanak a gyümölcsből.
Töltsd tele cseresznyével az üvegeket, mindegyikbe rakj fahéjat, cukrot, és öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Tegyél rá fóliát, és zárd le légmentesen csavaros fedővel. Az üvegeket rendezd egy magasabb falú tepsibe, öntsd fel hideg vízzel, és told 180 fokos sütőbe 40 percre. Hagyd szép lassan kihűlni, majd másnap mehet száraz, hűvös helyre. Felbontás után tárold a hűtőben.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept