A legfinomabb császármorzsa receptje nyári változatban

Így lesz a tészta puha

Lekvár helyett friss nyári gyümölccsel az igazi.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A császármorzsát nyáron tálald szezonális gyümölccsel, melyet a piacon is beszerezhetsz. A ribizli vagy meggy kicsit savanykás zamata jól ellensúlyozza a smarnitészta édes ízét, ezért ez remek választás. A tej mellett keverj tejfölt is a tésztához, így még omlósabbá teheted.

Császármorzsarecept

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg búzadara
  • 2 tojás
  • 2 dl tej
  • 1 dl tejföl
  • 10 dkg mazsola
  • 10 dkg vaj
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom
  • 2 evőkanál méz
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához keverd össze a búzadarát a cukrokkal és a mazsolával, majd reszeld hozzá a citrom héját, és üsd bele a tojásokat. Öntsd fel tejjel és tejföllel, majd az így kapott masszát jól keverd össze, míg tejbegrízszerű állagot kapsz. Hagyj rá pár percet, hogy a dara jól felszívja magát tejjel.

A sütéshez magas falú fazékban vagy lábasban olvaszd fel a vajat, majd add hozzá a masszát, és miután lefedted, közepes lángon süsd aranybarnára. Kétpercenként vedd le a fedőt, és keverd jól át a letapadt részeket. Fontos, hogy a köztes időben fedő alatt legyen, mert így lesz igazán puha és omlós a végeredmény. Amikor a tészta már borsó nagyságú darabokra esik szét, vedd le a fedőt, add hozzá a mézet, és pirítsd még további két percig. Azonnal tálalhatod friss meggyel, ribizlivel, málnával vagy barackkal, és még édesebbé teheted egy kis lekvárral.

15786661 6e46dac4121ad34b252cde6167c1bf18 wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük