A legfinomabb császármorzsa receptje nyári változatban
Így lesz a tészta puha
Lekvár helyett friss nyári gyümölccsel az igazi.

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Prostitúcióra kényszerült a fiatal anyuka - Szívszorító, mit kell átélniük az iráni nőknek (x)

22 évesnek néz ki, valójában 44 - Az Anamé Program gyakorlatai megváltoztatták az életét (x)

Mit jelez a rendszertelen menstruáció? Elmondjuk, mikor érdemes orvoshoz fordulni (x)

Amikor a PMS megkeseríti az életed: nálad is ennyire szörnyű? - Eszter története (x)

beauty and style

Szupercuki cicás körmök percek alatt, a legegyszerűbb módszerrel »

10 gyönyörű kocsidekor, hogy stílusosan érkezzen a menyasszony »

Rizsvizes szövetmaszk házilag: luxus arcápolás otthon, fillérekből »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A császármorzsát nyáron tálald szezonális gyümölccsel, melyet a piacon is beszerezhetsz. A ribizli vagy meggy kicsit savanykás zamata jól ellensúlyozza a smarnitészta édes ízét, ezért ez remek választás. A tej mellett keverj tejfölt is a tésztához, így még omlósabbá teheted.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg búzadara
  • 2 tojás
  • 2 dl tej
  • 1 dl tejföl
  • 10 dkg mazsola
  • 10 dkg vaj
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom
  • 2 evőkanál méz
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához keverd össze a búzadarát a cukrokkal és a mazsolával, majd reszeld hozzá a citrom héját, és üsd bele a tojásokat. Öntsd fel tejjel és tejföllel, majd az így kapott masszát jól keverd össze, míg tejbegrízszerű állagot kapsz. Hagyj rá pár percet, hogy a dara jól felszívja magát tejjel.

A sütéshez magas falú fazékban vagy lábasban olvaszd fel a vajat, majd add hozzá a masszát, és miután lefedted, közepes lángon süsd aranybarnára. Kétpercenként vedd le a fedőt, és keverd jól át a letapadt részeket. Fontos, hogy a köztes időben fedő alatt legyen, mert így lesz igazán puha és omlós a végeredmény. Amikor a tészta már borsó nagyságú darabokra esik szét, vedd le a fedőt, add hozzá a mézet, és pirítsd még további két percig. Azonnal tálalhatod friss meggyel, ribizlivel, málnával vagy barackkal, és még édesebbé teheted egy kis lekvárral.

Blog.hu ajánló