A klasszikus Cordon bleu olajszag nélkül: sütőben sütve is jó ropogós lesz a panír
Ha a fenséges Cordon bleu-t sütőben sütöd, nem kell vele sokat pepecselned, és nem tocsog az olajban.
Nincs olyan étterem, amelynek az étlapján ne szerepelne a híres Cordon bleu. A sajttal, sonkával töltött rántott húst otthon is egyszerűen elkészítheted. Ha szeretnéd megúszni az olajszagot, vagy diétásabban étkeznél, süsd sütőben. Ez semmit nem von le az élvezeti értékéből. Az eredeti Cordon bleu borjúhúsból készült, de bátran sütheted karajból is.
Cordon bleu sütőben sütve
Hozzávalók 4 személyre
- 4 nagy szelet borjúcomb vagy sertéskaraj
- 4 szelet trappista sajt
- 4 szelet sonka
- 12 dkg zsemlemorzsa
- 10 dkg liszt
- 1 tojás
- só
- olaj
Elkészítés:
A hússzeleteket klopfold ki jó alaposan a klopfoló sima felével. Vágd mindegyiket majdnem teljesen félbe, hogy pillangó alakban szét lehessen nyitni, és szórd meg kevés sóval. Tegyél a szeletekre egy-egy szelet sajtot és sonkát, majd fogvájóval vagy hústűvel tűzd össze.
Panírozd be a húsokat a szokásos módon. Tehát forgasd előbb a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül pedig a zsemlemorzsába. Rakd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és spricceld meg kevés olajjal. Süsd meg 200 fokon körülbelül 35 perc alatt. Félidőben fordítsd át a húsokat.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció