Sajttal-sonkával töltött rántott hús
Kínáld otthon is az éttermek népszerű fogását! A Cordon bleu remek variáció a rántott húsra.
Tudtad, hogy a Cordon bleu elnevezés kék szalagot jelent, és régen a mesterszakácsokat tüntették ki vele? Bár az eredeti fogás borjúhúsból készül, csirke- vagy pulykamellből és karajból is tökéletes. Ha sonkával, sajttal töltött csirkemell lesz az ebéd, te is részesülsz elismerésben.
Cordon bleu recept
Hozzávalók 4 személyre
A húshoz
- 4 szelet borjúcomb
- 4 szelet ementáli sajt
- 4 szelet sonka
- só
A panírozáshoz
- 30 dkg zsemlemorzsa
- 20 dkg finomliszt
- 3 tojás
Elkészítés:
A hússzeleteket folpackba csomagolva kicsit klopfold ki, majd enyhén sózd, borsozd be. Mindegyikre rakj egy-egy szelet vékonyra vágott sonkát és sajtot. A húst hajtsd össze. Ha biztosra akarsz menni, hústűvel akár össze is tűzheted. Panírozd be a szokásos módon. Forgasd meg jól a lisztben, a felvert tojásban és a zsemlemorzsában.
Forrósíts bőséges mennyiségű olajat, és rakd bele a húst. Fedő alatt mérsékelt tűzön süsd a szeletek mindkét oldalát körülbelül öt-öt perc alatt aranybarnára. Vigyázz, ha túl forró az olaj, kívül hamar megég, belül viszont nem sül át rendesen. Ha kész, szedd papírtörlőre, és csepegtesd le.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció