Sajttal-sonkával töltött rántott hús

Így készül az igazi Cordon bleu

Kínáld otthon is az éttermek népszerű fogását! A Cordon bleu remek variáció a rántott húsra.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Tudtad, hogy a Cordon bleu elnevezés kék szalagot jelent, és régen a mesterszakácsokat tüntették ki vele? Bár az eredeti fogás borjúhúsból készül, csirke- vagy pulykamellből és karajból is tökéletes. Ha sonkával, sajttal töltött csirkemell lesz az ebéd, te is részesülsz elismerésben.

15775009 aba7eec94b43c24faec1406cdbb419df wm

Cordon bleu recept

Hozzávalók 4 személyre

A húshoz

  • 4 szelet borjúcomb
  • 4 szelet ementáli sajt
  • 4 szelet sonka

A panírozáshoz

  • 30 dkg zsemlemorzsa
  • 20 dkg finomliszt
  • 3 tojás
Recept idők

Elkészítés:

A hússzeleteket folpackba csomagolva kicsit klopfold ki, majd enyhén sózd, borsozd be. Mindegyikre rakj egy-egy szelet vékonyra vágott sonkát és sajtot. A húst hajtsd össze. Ha biztosra akarsz menni, hústűvel akár össze is tűzheted. Panírozd be a szokásos módon. Forgasd meg jól a lisztben, a felvert tojásban és a zsemlemorzsában.

Forrósíts bőséges mennyiségű olajat, és rakd bele a húst. Fedő alatt mérsékelt tűzön süsd a szeletek mindkét oldalát körülbelül öt-öt perc alatt aranybarnára. Vigyázz, ha túl forró az olaj, kívül hamar megég, belül viszont nem sül át rendesen. Ha kész, szedd papírtörlőre, és csepegtesd le.

15775021 47267cc3d05c7ae61eb333730bd8799d wm
Ezt is szeretjük