A coleslaw, avagy amerikai káposztasaláta legjobb receptje
Ne csak gyorsétteremben egyél coleslaw salátát! Ezzel a recepttel a tiéd is tökéletesre sikerül.
Ez a coleslaw saláta olyan finom, mint a kedvenc gyorséttermedben. Az amerikaiak hetente legalább egyszer beiktatják az étrendjükbe. Ha megkóstolod, meg fogod érteni, miért. Kínálhatod sültek, grillfogások és rántott húsok mellé, de önmagában is fogyaszthatod. Kard Éva receptjére bátran hagyatkozhatsz.
Coleslaw
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg káposzta
- 2 sárgarépa
- 1 lilahagyma
- 1 alma
Öntet hozzávalói
- 1,5 dl majonéz
- 1 dl tejföl
- 1-2 teáskanál cukor
- 1 teáskanál dijoni mustár
- fél citrom leve
- fél mokkáskanál só
- fél mokkáskanál őrölt bors
Elkészítés:
A káposztát és a lilahagymát gyaluld, vagy vágd fel vékonyra. A sárgarépát és az almát pucold meg, mosd meg, és reszeld le egy nagyobb lyukú reszelőn. Tedd egy tálba a felszeletelt zöldségeket, majd alaposan forgasd össze.
Az öntet hozzávalóit keverd simára. Ízlés szerint készítheted édesebbre, vagy több citromlé hozzáadásával savanykásabbra. Öntsd a káposztás keverékre, majd jól forgasd össze, hogy az öntet mindenhol befedje. A kész salátát helyezd pár órára, vagy akár egész éjszakára a hűtőbe, hogy összeérjen, és az ízek kellően átjárják.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció