Mennyei citromtorta lágy krémmel töltve: puha, olajos piskótából készül
A mascarponés, tejszínes krém és az édes piskóta jól kiegészítik egymást ebben az üdítő tortában.

citromtorta-receptje
Ez is érdekelhet

Most bárki segíthet a rászorulóknak - Augusztus végéig tart az élelmiszer-gyűjtő akció (x)

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra! (x)

Szakértelem és újító szemlélet az Ilcsinél (x)

beauty and style

Méregtelenítő, bőrkiegyensúlyozó maszk algával: vitamin és antioxidánsbomba a bőrnek »

Csodás sminkeket készít magának az 50 éves nő: semmit nem visz túlzásba, de jó ránézni, úgy ragyog »

Ettől a nőies farmertól még nem kell elbúcsúzni: ősszel is szuperdivatos lesz »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha nem kívánod a túl édes vagy vajas sütiket, mégis szeretnél kitenni magadért, válaszd ezt a citromtortát! Bármilyen alkalomra bátran elkészítheted. Az olajos piskóta mindig jó alap, mert szép magas, és jó levegős. A citromos, mascarponés krém a tejszíntől finom lágy lesz, és nem fog összeesni. 

Citromtorta receptje

Hozzávalók 16 szelethez:

A tésztához

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg cukor
  • 7 evőkanál olaj
  • 6 db tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet

A krémhez

  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg porcukor
  • 2 dl habtejszín
  • 2 db citrom
Recept idők

Elkészítés:

A tojások fehérjét a sóval, a cukorral és a vaníliás cukorral verd kemény habbá. Dolgozd hozzá egyesével a tojások sárgáját, majd az olajat, végül forgasd hozzá fakanállal a sütőporral vegyített lisztet. Vigyázz, hogy a hab ne törjön össze. Egyengesd vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg 40 perc alatt.
 

A krémhez a mascarponét keverd ki jól a cukorral, a citrom reszelt héjával és frissen facsart levével. A tejszínt verd kemény habbá, és forgasd össze a citromos mascarponéval. A kihűlt tésztát vágd két részre, és töltsd meg a krémmel. A maradékkal pedig vond be a piskótát. Díszítheted még a tortát citromkarikákkal vagy reszelt citromhéjjal. 

A legjobb konyhai eszközök sütéshez

Praktikus és vidám eszközökkel öröm lesz a sütés kicsiknek és nagyoknak is. Nézz körbe a FeminaShopban és szerezd be a kedvencedet!

Itt találod a termékeket!

Promóció

Ezt is szeretjük