Mennyei zöldborsós szendvicskrém: friss tavaszi borsóból a legfinomabb

Frissen fejtett zöldségből a legfinomabb a lágy, vajas zöldborsókrém.

zoldborsokrem
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A selymes, lágy zöldborsókrém friss borsóból a legfinomabb, de szezonon kívül mirelitet is használhatsz hozzá. Kend pirított rozskenyérre!

Citromos zöldborsókrém

Hozzávalók 4 személyre

  • 40 dkg kifejtett zöldborsó
  • 3 evőkanál vajkrém
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A borsót fejtsd ki, és forró, sós vízben főzd puhára. Ha kész, szűrd le, de a levéből egy kicsit tegyél félre. Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat, dobd rá a zöldborsót, pár perc alatt futtasd meg rajta, majd kanalazd turmixgépbe. Ízesítsd fokhagymaporral, citromlével, sóval és a borssal, tépd rá a megmosott petrezselyemleveleket, kanalazd hozzá a vajkrémet, és pépesítsd az egészet. Ha túl sűrű, nagyon óvatosan adj hozzá egy keveset a borsó főzőlevéből. Tálald pirítós kenyérrel.

Szendvicskrémet szinte bármilyen zöldségből készíthetsz: a cukkinikrém finom fűszeres, és pillanatok alatt elkészül.

Ezt is szeretjük