Habkönnyű citromos túrófelfújt liszt nélkül: diéta alatt is eheted
A citromos túrófelfújt az egyik legfinomabb fogyókúrás édesség, amit akkor is fogyaszthatsz, ha lisztérzékeny vagy.

Habkönnyű citromos túrófelfújt liszt nélkül: diéta alatt is eheted
Ez is érdekelhet

Második Esély a Procter and Gamble segítségével (x)

Kirándulnál egyet a családdal vagy csak fitten tartanád magad? Esetleg bebringáznál a munkahelyedre? Válaszd a Riverside 500-at! (x)

Mádai Vivien, Ördög Nóra és Tatár Csilla a Triumph tavaszi kampányában tündökölnek (x)

Tavaszi feltöltődés Burgenlandban (x)

beauty and style

Így viseld a sárgát tavasszal: ezekkel a színekkel mutat a legjobban »

Jennifer Lawrence friss fotói igazán ütősek: a 28 éves színésznő vagányabb, mint valaha »

Ide soha ne kend a levendulaolajat, hiába ajánlják – Máshol viszont csodaszer »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A citromos túrófelfújt légiesen könnyű, ellenállhatatlan desszert, ami melegen a legfinomabb. A masszába rakhatsz gyümölcsöt, aszalványt, de lekvárral és szósszal is leöntheted. Ha igazán diétásra készítenéd, a cukrot helyettesítsd valamilyen édesítővel. Ha nincs felfújtformád, a tésztát muffinsütőben is megsütheted.

Citromos túrófelfújt

Hozzávalók 4 személyre:

  • 14 dkg túró
  • 8 dkg cukor
  • 3 db tojás
  • 1 db citrom
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál keményítő
  • 1 csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A túrót villával nyomkodd össze, majd keverd hozzá a cukrot, a vaníliát, a citrom reszelt héját, a frissen facsart levét, a tojássárgát és a keményítőt, majd jól dolgozd össze. A tojásfehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval, és lassan forgasd a túrós masszába. 
 

Az edényeket kend ki vajjal, és egyenletesen oszd el bennük a tésztát. Ne rakd tele, csak háromnegyedig, mert a desszert sülés közben jól megemelkedik. Egy tepsit félig tölts meg forró vízzel, majd állítsd bele a formákat. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg 20 perc alatt. Mielőtt kivennéd  a sütőből, tűpróbával teszteld. Ha a sütibe szúrt hústűre nem ragad massza, biztosan átsült.

Ezt is szeretjük