Habkönnyű citromos túrófelfújt liszt nélkül: diéta alatt is eheted
A citromos túrófelfújt az egyik legfinomabb fogyókúrás édesség, amit akkor is fogyaszthatsz, ha lisztérzékeny vagy.

Habkönnyű citromos túrófelfújt liszt nélkül: diéta alatt is eheted
Ez is érdekelhet

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Brasch Bence félmeztelenül csábít a mozivásznon (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

beauty and style

Porcelánarcot photoshopoltak Claudia Schiffernek: 20 évet leretusáltak róla »

Az ősz legdivatosabb kiegészítője: így viseld tízféleképpen az óriási sálat »

Ennyire a testvérek sem hasonlítanak: Denise Richards hasonmása egy szupermodell »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A citromos túrófelfújt légiesen könnyű, ellenállhatatlan desszert, ami melegen a legfinomabb. A masszába rakhatsz gyümölcsöt, aszalványt, de lekvárral és szósszal is leöntheted. Ha igazán diétásra készítenéd, a cukrot helyettesítsd valamilyen édesítővel. Ha nincs felfújtformád, a tésztát muffinsütőben is megsütheted.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 14 dkg túró
  • 8 dkg cukor
  • 3 db tojás
  • 1 db citrom
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál keményítő
  • 1 csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A túrót villával nyomkodd össze, majd keverd hozzá a cukrot, a vaníliát, a citrom reszelt héját, a frissen facsart levét, a tojássárgát és a keményítőt, majd jól dolgozd össze. A tojásfehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval, és lassan forgasd a túrós masszába. 
 

Az edényeket kend ki vajjal, és egyenletesen oszd el bennük a tésztát. Ne rakd tele, csak háromnegyedig, mert a desszert sülés közben jól megemelkedik. Egy tepsit félig tölts meg forró vízzel, majd állítsd bele a formákat. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg 20 perc alatt. Mielőtt kivennéd  a sütőből, tűpróbával teszteld. Ha a sütibe szúrt hústűre nem ragad massza, biztosan átsült.

Ezt is szeretjük