Krémes, citromos sajttorta - Kényeztető desszert pofonegyszerűen

Otthon is könnyen elkészítheted a sajttortát, a fanyar, citromos változat garantáltan felüdít.

Krémes, citromos sajttorta - Kényeztető desszert pofonegyszerűen
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha túl meleg van a konyhában, és már nem szívesen kapcsolod be a sütőt, a citromos sajttortánál jobb édességet aligha képzelhetsz el. Gyorsan összeállítod, igaz, jó, ha néhány órán át a hűtőben pihenteted, hogy szeletelhetővé váljon. Ideális nagyobb alkalmakra is.

Citromos sajttorta

Hozzávalók 12 szelethez

Alaphoz

  • 20 dkg keksz
  • 12.5 dkg vaj
  • 3 evőkanál cukor

Krémhez

  • 25 dkg ricotta
  • 25 dkg krémsajt
  • 15 dkg porcukor
  • 9 dkg lapzselatin
  • 2 db citrom
  • 1 csomag vaníliás cukor

Tetejére

  • 12 dkg vaj
  • 8 dkg cukor
  • 3 db tojás
  • 3 db citrom
Recept idők

Elkészítés:

Vajazz ki egy szétszedhető, közepes tortaformát. Keverd el a cukrot a megolvasztott vajjal, majd a kekszmorzsával, és az így kapott masszát nyomkodd a tortaforma aljára és oldalára.
 

A krémhez a lapzselatinokat áztasd vízbe a csomagoláson található utasítás szerint. Ezt követően nyomkodd ki, majd add a citrom frissen facsart levéhez. A ricottát tedd egy tálba, rakd hozzá a krémsajtot, a cukrot, majd a zselatinos, citromos elegyet. Keverd krémesre, és egyengesd a masszát a kekszes alapra.


A tetejéhez a tojást üsd egy lábosba, add hozzá a citromok frissen facsart levét és a cukrot. Kis lángon, állandóan kevergetve főzd sűrűre. A vajat fokozatosan rakd hozzá. Kihűlésig kevergesd, hogy ne legyen csomós, majd kend a sajtos massza tetejére. Tetszés szerint díszítheted citromkarikákkal.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük