Krémes, citromos sajttorta - Kényeztető desszert pofonegyszerűen
Otthon is könnyen elkészítheted a sajttortát, a fanyar, citromos változat garantáltan felüdít.

Krémes, citromos sajttorta - Kényeztető desszert pofonegyszerűen
Ez is érdekelhet

Téged is vár a Lasselsberger-Knauf virtuális családi háza! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Vásárolj a neten is kényelmesen! (x)

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

beauty and style

Photoshop nélkül a 47 éves modell: nem szabályos szépség, mégis imádja a kamera »

Kim Basinger unokahúgát szűk és kivágott partiruhákban fotózták »

Milyen típusú a hajad? Ez a fajta hajgumi illik hozzá a legjobban »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha túl meleg van a konyhában, és már nem szívesen kapcsolod be a sütőt, a citromos sajttortánál jobb édességet aligha képzelhetsz el. Gyorsan összeállítod, igaz, jó, ha néhány órán át a hűtőben pihenteted, hogy szeletelhetővé váljon. Ideális nagyobb alkalmakra is.

Citromos sajttorta

Hozzávalók 12 szelethez:

Alaphoz

  • 20 dkg keksz
  • 12.5 dkg vaj
  • 3 evőkanál cukor

Krémhez

  • 25 dkg ricotta
  • 25 dkg krémsajt
  • 15 dkg porcukor
  • 9 dkg lapzselatin
  • 2 db citrom
  • 1 csomag vaníliás cukor

Tetejére

  • 12 dkg vaj
  • 8 dkg cukor
  • 3 db tojás
  • 3 db citrom
Recept idők

Elkészítés:

Vajazz ki egy szétszedhető, közepes tortaformát. Keverd el a cukrot a megolvasztott vajjal, majd a kekszmorzsával, és az így kapott masszát nyomkodd a tortaforma aljára és oldalára.
 

A krémhez a lapzselatinokat áztasd vízbe a csomagoláson található utasítás szerint. Ezt követően nyomkodd ki, majd add a citrom frissen facsart levéhez. A ricottát tedd egy tálba, rakd hozzá a krémsajtot, a cukrot, majd a zselatinos, citromos elegyet. Keverd krémesre, és egyengesd a masszát a kekszes alapra.


A tetejéhez a tojást üsd egy lábosba, add hozzá a citromok frissen facsart levét és a cukrot. Kis lángon, állandóan kevergetve főzd sűrűre. A vajat fokozatosan rakd hozzá. Kihűlésig kevergesd, hogy ne legyen csomós, majd kend a sajtos massza tetejére. Tetszés szerint díszítheted citromkarikákkal.

Ezt is szeretjük