Krémes, citromos sajttorta - Kényeztető desszert pofonegyszerűen
Otthon is könnyen elkészítheted a sajttortát, a fanyar, citromos változat garantáltan felüdít.

Krémes, citromos sajttorta - Kényeztető desszert pofonegyszerűen
Ez is érdekelhet

A tökéletes szőrtelenítő módszer a nyárra - Hetekig sima lesz tőle a bőröd (x)

Ez lesz a legmókásabb gyereknapi program a hétvégén - 14 év alatt ingyenes! (x)

Rengeteget spórolhatsz, ha így vásárolsz júniusban - Ezek a legjobb akciók a hónapban (x)

Milyen konyha illik hozzád? Rengeteget spórolhatsz, ha így alakítod át (x)

Nem kerül milliókba, mégis saját medencéd lesz - 10 érv a földfeletti medence mellett (x)

beauty and style

Az ifjú hercegi párt már a körmödre is kérheted: nem ismernek akadályt a rajongók »

Menőbb, mint a bőrtáska: így viseld a szezon kedvencét »

Elképesztően nőies balerinacipők, olcsótól a drágáig: a legdivatosabb fazonok »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha túl meleg van a konyhában, és már nem szívesen kapcsolod be a sütőt, a citromos sajttortánál jobb édességet aligha képzelhetsz el. Gyorsan összeállítod, igaz, jó, ha néhány órán át a hűtőben pihenteted, hogy szeletelhetővé váljon. Ideális nagyobb alkalmakra is.

Hozzávalók 12 szelethez:

Alaphoz

  • 20 dkg keksz
  • 12.5 dkg vaj
  • 3 evőkanál cukor

Krémhez

  • 25 dkg ricotta
  • 25 dkg krémsajt
  • 15 dkg porcukor
  • 9 dkg lapzselatin
  • 2 db citrom
  • 1 csomag vaníliás cukor

Tetejére

  • 12 dkg vaj
  • 8 dkg cukor
  • 3 db tojás
  • 3 db citrom
Recept idők

Elkészítés:

Vajazz ki egy szétszedhető, közepes tortaformát. Keverd el a cukrot a megolvasztott vajjal, majd a kekszmorzsával, és az így kapott masszát nyomkodd a tortaforma aljára és oldalára.
 

A krémhez a lapzselatinokat áztasd vízbe a csomagoláson található utasítás szerint. Ezt követően nyomkodd ki, majd add a citrom frissen facsart levéhez. A ricottát tedd egy tálba, rakd hozzá a krémsajtot, a cukrot, majd a zselatinos, citromos elegyet. Keverd krémesre, és egyengesd a masszát a kekszes alapra.


A tetejéhez a tojást üsd egy lábosba, add hozzá a citromok frissen facsart levét és a cukrot. Kis lángon, állandóan kevergetve főzd sűrűre. A vajat fokozatosan rakd hozzá. Kihűlésig kevergesd, hogy ne legyen csomós, majd kend a sajtos massza tetejére. Tetszés szerint díszítheted citromkarikákkal.

Ezt is szeretjük