Krémes, tejszínes citromos pohárdesszert: a savanykás édesség hűtőben érik össze

Ez a citromos pohárdesszert alig tíz perc munkával készül, utána már csak azt kell kivárnod, hogy az ízei összeérjenek a hűtőben.

Citromos pohárdesszert
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A pohárdesszertek a hűvösebb, őszies időben is jólesnek: ez a citromos változat kevés munkával készül, és nagy öröm lesz kanalazni, ha valamilyen könnyű desszertre vágysz. Gluténmentes édesség, amelynek pudingos állagáról a kukoricakeményítő gondoskodik. A tejszínt habbá verés előtt tartsd a hűtőben.

Citromos pohárdesszert

Hozzávalók 4 pohárhoz

  • 10 dkg cukor
  • 3 citrom
  • 3 evőkanál kukoricakeményítő
  • 2.5 evőkanál habtejszín
  • citromhéj a díszítéshez
Recept idők

Elkészítés:

A citromok levét facsard ki, és öntsd egy kisebb lábosba. Add hozzá a cukrot és a kukoricakeményítőt, kézi habverővel keverd össze, majd kis lángon, folyamatosan kevergetve főzd addig, amíg sűrű, ragacsos állagot nem vesz fel. Ez nagyjából két-három perc. Kanalazd egy kisebb tálkába, és tedd a hűtőbe.

Amikor már kihűlt, verd a jól behűtött tejszínt habbá. Vedd ki a citromos részt a hűtőből, ezt is verd fel robotgéppel, majd dolgozd össze a tejszínhabbal. Először robotgéppel, majd spatula segítségével keverd selymesre, és oszd el poharakban. Mindegyik adag tetejére reszelj egy kevés citromhéjat, és tedd vissza a hűtőbe két-három órára.

Tojásmentes tiramisu nyárra: habkönnyű krém, kávés piskóta

Tojáshab helyett habtejszín lágyítja a krémet, légiesen könnyű lesz, és még elkészíteni is egyszerűbb.

Elolvasom
Ezt is szeretjük