Pillekönnyű citromos, mákos kuglóf: keleszteni nem, csak keverni kell
A citrom és a mák ebben a könnyű kuglófban is remekül harmonizál.

citromos makos kuglof
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kuglófot nemcsak azért érdemes sütnöd, mert nagyon egyszerűen elkészíthető, hanem azért is, mert számtalan módon variálhatod, így lehetetlen megunni. Ebben a változatban a citrom és a mák dominál, az eredmény pedig egy különösen könnyű, foszlós sütemény. Ha friss citromhéjat használsz, mosd meg jó alaposan, mielőtt lereszeled, és próbálj meg olyat beszerezni, amelyet nem kezeltek vegyszerrel.

Citromos-mákos kuglóf receptje

Hozzávalók:

  • 35 dkg liszt
  • 30 dkg cukor
  • 25 dkg vaj vagy margarin
  • 10 dkg darált mák
  • 5 db tojás
  • 2 db citrom reszelt héja
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat, tehát a lisztet, a darált mákot, a sütőport és a csipet sót keverd el egy tálban. Egy másik edényben dolgozd habosra a vajat a cukorral, add hozzá egyenként a tojásokat, reszeld bele a citromhéjat, végül fakanállal keverd hozzá a mákos lisztet. A masszát simítsd egy kivajazott-kilisztezett kuglófformába, és told a sütőbe.
 

Süsd 170 fokon nagyjából háromnegyed órát, amíg a beleszúrt villára már nem ragad rá a tészta. Ha kész, vedd ki a sütőből, a formában hagyd kihűlni, és utána borítsd ki egy tálra vagy deszkára.
Tavasszal muszáj kipróbálnod a sok-sok gyümölcsből készült eperkrémes kuglófot is.

Ezt is szeretjük