Pillekönnyű citromos, mákos kuglóf - Omlós, illatos, és gyorsan összeállítod
A citromos-mákos kuglóffal nem kell sokat foglalkozni, csak keverj össze mindent.
Mákkal és citrommal még ellenállhatatlanabb lesz a kuglófod. Bármilyen alkalomra tökéletes, és attól sem kell tartanod, hogy kiszárad. A nagy kedvenc tetejére készíthetsz citrommázat, de porcukorral is megszórhatod.

Citromos-mákos kuglóf
Hozzávalók 16 szelethez
- 20 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 3 db tojás
- 6 dkg mák
- 1 dl étolaj
- 1 dl víz
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 db citrom
Elkészítés:
A tojásokat üsd egy tálba, és keverd ki jó alaposan a cukorral. Add hozzá az olajat, a vizet, a vaníliás cukrot, a citrom levét és reszelt héját, majd a sütőporral és mákkal vegyített lisztet. Öntsd a tésztát vajjal, liszttel megszórt kuglófformába.
Tedd előmelegített sütőbe, és süsd 180 fokon 45 percig. Ellenőrizd tűpróbával, hogy jól átsült-e. Ha a tészta közepébe szúrt tűt vagy hegyes kést üresen húzod ki, vedd ki bátran a sütőből. Ellenkező esetben süsd még tovább.
