Pillekönnyű citromos, mákos kuglóf - Omlós, illatos, és gyorsan összeállítod
A citromos-mákos kuglóffal nem kell sokat foglalkozni, csak keverj össze mindent.

Pillekönnyű citromos, mákos kuglóf - Omlós, illatos, és gyorsan összeállítod
Ez is érdekelhet

Nyerj 2 főre szóló, 3 éjszakás nyaralást Ausztriába, az aktív pihenés paradicsomába (x)

Ingyenes lesz Budapest legnagyobb szezonnyitó borfesztiválja - Ekkor érdemes a Városligetbe menni (x)

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

40 évesen leöregezték, 60 felett újra a márka arca lett a gyönyörű színésznő »

Színvédő termékek festett hajra: így késleltesd a kifakulást »

Ez a legjobb alakformáló szoknyafazon: fiús és nőies csípőn is jól mutat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Mákkal és citrommal még ellenállhatatlanabb lesz a kuglófod. Bármilyen alkalomra tökéletes, és attól sem kell tartanod, hogy kiszárad. A nagy kedvenc tetejére készíthetsz citrommázat, de porcukorral is megszórhatod.

Hozzávalók 16 szelethez:

  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 3 db tojás
  • 6 dkg mák
  • 1 dl étolaj
  • 1 dl víz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 db citrom
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat üsd egy tálba, és keverd ki jó alaposan a cukorral. Add hozzá az olajat, a vizet, a vaníliás cukrot, a citrom levét és reszelt héját, majd a sütőporral és mákkal vegyített lisztet. Öntsd a tésztát vajjal, liszttel megszórt kuglófformába.
 

Tedd előmelegített sütőbe, és süsd 180 fokon 45 percig. Ellenőrizd tűpróbával, hogy jól átsült-e. Ha a tészta közepébe szúrt tűt vagy hegyes kést üresen húzod ki, vedd ki bátran a sütőből. Ellenkező esetben süsd még tovább.

Blog.hu ajánló