Citromos-mákos kevert süti csodás mázzal a tetején
Ezt meg kell kóstolnod

Citromos-mákos kevert süti csodás mázzal a tetején
Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Furcsa fotók készültek Rihannáról: különös háttér előtt pózolt »

Gigi Hadidról meseszép fotók készültek: talán sosem volt még ilyen nőies a modell »

Mi történt már megint Nicole Kidman arcával? Átlátszó ruhája sem vonja el róla a figyelmet »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Túlzás nélkül állítható, a kavart sütik egyik legjobbja ez az egyszerre édes és savanykás desszert. Lustálkodós napokra ugyanolyan ideális, mint különleges eseményre. A tetejét díszítheted reszelt citromhéjjal és ropogós mákkal is.

Hozzávalók 12 szelethez:

  • 1 bögre cukor
  • 1 bögre tej
  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre mák
  • 1 kis bögre tejföl
  • 25 dkg vaj
  • 1 citrom

Tetejére

  • 12 dkg porcukor
  • 2 citrom
Recept idők

Elkészítés:

Keverd össze a mákot és a tejet. Habosítsd ki gépi habverővel a vajat a porcukorral, rakd hozzá a tojást, a tejfölt, majd fokozatosan, felváltva forgasd bele a lisztet és a mákos tejet. Végül reszeld bele a citromhéjat, és dolgozd csomómentesre a masszát.

Rakd egy vajjal kikent, kisebb méretű tepsibe, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 40 perc alatt. Ekkor teszteld, szúrj a közepébe egy tűt vagy kést. Ha üresen húzod ki, a tészta elkészült. A sütőből kivéve hagyd a rácson kihűlni. Közben a tetejére keverd simára a porcukrot a citromlével, és öntsd a tészta tetejére.

Ezt is szeretjük