Habkönnyű grízfelfújt citrommal: filléres édesség kevés munkával
A citromos grízfelfújt tökéletes desszert egy hétköznapi vacsora után.

A savanykás, citromos grízfelfújt egyszerű, olcsó és házias desszert. Készítheted uzsonnára vagy vacsora után egy könnyű desszert gyanánt. Tálald egy kanál házi lekvárral!
Citromos grízfelfújt
Hozzávalók 6 adaghoz
- 8 dkg cukor
- 8 dkg gríz
- 5 dl tej
- 3 dkg vaj
- 2 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 0.5 citrom
- vaj a formák kikenéséhez
Elkészítés:
A tejet egy kisebb lábosban tedd fel forrni a kétféle cukorral és a grízzel. Kevergesd, amíg tejbegrízhez hasonló állagot vesz fel, ekkor húzd le a tűzről, és hagyd kihűlni.
A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből verj kemény habot. A langyosra hűlt tejbegrízt keverd el a tojássárgákkal, a citrom reszelt héjával és kifacsart levével és a vajjal. Keverd simára, majd forgasd bele több adagban a tojáshabot is.
Hat szufléformát kenj ki vajjal. Oszd el bennük a tésztát, és állítsd őket egy magasabb falú tepsibe. Önts alájuk egy ujjnyi vizet, majd told az egészet 180 fokos sütőbe 15-20 percre.
A felfújt igazi ünnepi édesség is lehet: a maradékmentő kenyérfelfújt aszalt gyümölcsökkel fantasztikus.
Isteni kenyérfelfújt aszalt gyümölcsökkel: szikkadt péksütiből a legjobb
Bármilyen péksütivel és gyümölccsel működik ez a recept, bátran variáld a kamrád függvényében.
ElolvasomKép: sugar0607 / Getty Images