Citromos görög csirkenyárs - Grillen vagy sütőben is készítheted
A görög csirke még finomabb lesz, ha nyársra húzod, és attól sem kell félned, hogy sülés közben kiszárad.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Hemzsegnek az online vásárlók, miközben konganak az ürességtől a butikok: a járványhelyzet átírta a vásárlási szokásokat »
- Elképesztően nőies és sokoldalú trend tér vissza: a kordbársony cuccok idén így ütősek »
- A legerősebb vízhajtó smoothie receptek: pár nap alatt segítenek megszüntetni a puffadást »
- Ő Zoltán Erika 23 éves lánya: a gyönyörű Zoé le sem tagadhatná az anyját
- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Dér Heni gyönyörű menyasszony volt: különleges ruhában ment férjhez
- 10 kép Észak-Koreából, amiért kitiltást kapott a fotós – Ezt az arcát senki nem láthatja az országnak
- 122 éves koráig élt a francia asszony: különös képeken mutatjuk hosszú életét
Ha citromos görög csirkenyárs lesz az ebéd, valóságos ízkavalkádra számíthatsz. Nagyon gyorsan összedobod, de számolj legalább két óra pácolási idővel. A legjobb, ha a kerti parti előtti napon forgatod a húst a fűszeres, joghurtos pácba. Akkor sem maradsz le semmiről, ha nincs grillezési lehetőséged, a kockára vágott csirke nagyon hamar átsül a sütőben is. A fűszeres csirkenyársakhoz jól illik egy nagy adag friss saláta, de akár pitával is kínálhatod.
Citromos görög csirkenyárs
Hozzávalók 4 személyre:
- 70 dkg csirkemellfilé
- 10 dkg olajbogyó
- 2 dl görög joghurt
- 2 db lilahagyma
- 2 db paradicsom
- 1 db paprika
- 1 citrom
- 0.5 fej saláta
- 2 gerezd fokhagyma
- bors
- 1 teáskanál bazsalikom
- 1 teáskanál oregánó
- 1 teáskanál rozmaring
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkemellet mosd meg, vágd egyenlő nagyságú kockákra, majd sózd meg. A joghurtot tedd egy tálba, facsard hozzá a citrom levét, rakd hozzá a fokhagymát, a bazsalikomot, az oregánót, a rozmaringot és a borsot. Forgasd bele a húst, és letakarva pácold két órán át a hűtőben.
Közben a zöldségeket darabold fel. Pácolás után a csirkemellet a paradicsommal, a paprikával, a lilahagymával, az olajbogyóval és a salátával felváltva húzd nyársra. Ha van lehetőséged, szabadtéren grillezd meg körülbelül 15-20 perc alatt, közben kétszer-háromszor forgasd át. Arra figyelj, hogy ne közvetlen lángon süsd a húsokat, mert akkor kívül szenesek lesznek, belül pedig nyersek maradnak. Sütőben is elkészítheted a nyársakat, akkor körülbelül 40 perc alatt puhulnak meg.


Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!
Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban!
Promóció
Még több recept