Citromos görög csirkenyárs - Grillen vagy sütőben is készítheted
A görög csirke még finomabb lesz, ha nyársra húzod, és attól sem kell félned, hogy sülés közben kiszárad.

Citromos görög csirkenyárs - Grillen vagy sütőben is készítheted
Ez is érdekelhet

Folyton eltapsolja gyermeked a zsebpénzét? Van megoldás! (x)

Hosszabbítsd meg a nyarat SZÉP-kártyával! (x)

Bemutatták a Tháliában a világ leghíresebb krimijét (x)

beauty and style

7 trükk, ami megkönnyíti a magassarkú viselését: így nem fájnak majd a lábak »

A 45 éves Charlize Theron gyönyörű a Dior új kampányában: meseszép képek készültek a színésznőről »

Ultranőies, könnyen kezelhető frizurák félhosszú hajból: 7 fazon, aminél nem lesz divatosabb ősszel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha citromos görög csirkenyárs lesz az ebéd, valóságos ízkavalkádra számíthatsz. Nagyon gyorsan összedobod, de számolj legalább két óra pácolási idővel. A legjobb, ha a kerti parti előtti napon forgatod a húst a fűszeres, joghurtos pácba. Akkor sem maradsz le semmiről, ha nincs grillezési lehetőséged, a kockára vágott csirke nagyon hamar átsül a sütőben is. A fűszeres csirkenyársakhoz jól illik egy nagy adag friss saláta, de akár pitával is kínálhatod.

Citromos görög csirkenyárs

Hozzávalók 4 személyre:

  • 70 dkg csirkemellfilé
  • 10 dkg olajbogyó
  • 2 dl görög joghurt
  • 2 db lilahagyma
  • 2 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 1 citrom
  • 0.5 fej saláta
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 teáskanál rozmaring
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, vágd egyenlő nagyságú kockákra, majd sózd meg. A joghurtot tedd egy tálba, facsard hozzá a citrom levét, rakd hozzá a fokhagymát, a bazsalikomot, az oregánót, a rozmaringot és a borsot. Forgasd bele a húst, és letakarva pácold két órán át a hűtőben.
 

Közben a zöldségeket darabold fel. Pácolás után a csirkemellet a paradicsommal, a paprikával, a lilahagymával, az olajbogyóval és a salátával felváltva húzd nyársra. Ha van lehetőséged, szabadtéren grillezd meg körülbelül 15-20 perc alatt, közben kétszer-háromszor forgasd át. Arra figyelj, hogy ne közvetlen lángon süsd a húsokat, mert akkor kívül szenesek lesznek, belül pedig nyersek maradnak. Sütőben is elkészítheted a nyársakat, akkor körülbelül 40 perc alatt puhulnak meg. 

Ezt is szeretjük