Citromos, fokhagymás pácban sült halfilé: serpenyőben percek alatt kész
Böjti napokra, hétvégére egyaránt remek választás a vajpuha citromos-fokhagymás halfilé.
Még mindig nagyon kevés halat fogyasztunk, leginkább csak a böjti és a karácsonyi időszakban kerül a tányérra. Pedig egészséges, könnyű, gyors ebéd lehet, rendkívül változatosan elkészítve. Hogy az íze kicsit izgalmasabb legyen, adj hozzá citromot, és pácold egy kicsit. Vigyázz, ha túlsütöd, nagyon kiszárad.
Citromos, fokhagymás halfilé
Hozzávalók
- 60 dkg halfilé
- 0.5 db citrom
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2 evőkanál olaj
- 1 teáskanál vaj
- 1 ág rozmaring
- só
- bors
Elkészítés:
Ha szükséges, a halszeleteket tisztítsd meg, öblítsd le, és itasd le róluk a nedvességet. Keverd össze az olajat, a zúzott fokhagymát, a sót, a borsot, a rozmaringot, a citrom reszelt héját és egy teáskanál citromlevet, majd kend be a masszával a halszeleteket. Pácold a hűtőben legalább egy órán át.
Pihentetés után egy serpenyőben olvaszd fel a vajat, önts hozzá kevés olajat, majd rakd bele a halat. A szeletek minden oldalát süsd körülbelül 3-4 perc alatt szép pirosra. Szedd papírtörlőre, csepegtesd le, és aprított petrezselyemmel megszórva, melegen tálald.
A vajon sült lazac krémes szósszal egyszerűen fenséges, ebédre, vacsorára is remek választás.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció