Citromos, emeletes süti csodás krémmel töltve: a nagyi kedvenc receptje
Azzal soha nem fogsz mellé, ha klasszikus piskótát választasz a süti alapjának. Üdítő citromos krémmel fantasztikus nyári finomság lehet belőle.

citromkremes-emeletes-suti
Ez is érdekelhet

Az élet és szerelem diadala - egy rendkívüli, igaz történet Párizsból (x)

Mozdony Matiné, a mozdonyok fesztiválja (x)

TOGETHER We Recycle – Együtt a környezetért (x)

beauty and style

Ezek a legmenőbb bokacsizmák őszre: lapos és magassarkú fazonokat is mutatunk »

Transznemű modell a Chanel új szépségkampányának arca: Teddy Quinlivan tényleg elég szépen mutat a képeken »

Melyik anyajegyet szükséges eltávolítani? A mérete és a formája is árulkodik »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Kánikulában a citromos édességeknél jobbat nem kívánhatsz, hisz felfrissítenek, javítják a közérzetet, és feldobják a hangulatot. Ebben a krémes sütiben az édes és a savanykás ízek tökéletes harmóniában vannak. Ha a hagyományos, hattojásos piskóta készítésénél betartod az alapvető szabályokat, a siker garantált. 

Citromos, emeletes süti

Hozzávalók:

A tésztához

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
  • citromhéj

A krémhez

  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 1 db citrom
  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál liszt

A tetejére

  • 1 csomag tortazselé
  • 3 dl víz
  • 3 evőkanák cukor
Recept idők

Elkészítés:

A piskótához a tojásokat óvatosan válaszd ketté, fontos, hogy ne keveredjenek. A sárgákat dolgozd ki jól a cukorral, a vaníliával, és szórd hozzá a citrom héját. Forgasd hozzá a lisztet, végül pedig a sóval kemény habbá vert tojásfehérjét. Ügyelj arra, hogy ne törd össze a habot.
Egyengesd a sima masszát vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe vagy tortaformába, és előmelegített sütőben süsd meg körülbelül 25 perc alatt. Közben ne nyitogasd a sütőajtót. Amikor érzed az illatát, szép magas, szúrj a piskótába egy villát, ha nem ragad rá tészta, kiveheted a süteményt a sütőből.  

 

A krémhez a tejet kezdd melegíteni egy lábosban, kanalazd bele a lisztet, majd állandóan kevergetve főzd addig, amíg besűrűsödik. Várd meg, míg kihűl. A szoba-hőmérsékletű vajat dolgozd habosra a cukorral, majd add hozzá a citrom levét és héját. Tedd hozzá a tejes pépet, és géppel habosítsd. A piskótát vágd két-három részre, és kend meg a krémmel a tésztát, sőt az oldalát is bevonhatod vele.

 

A tortazseléhez a tasak tartalmát keverd el három evőkanál cukorral, kezdd melegíteni, majd önts hozzá három deci vizet. Főzd forrástól számítva egy percig. A kész zselét húzd le a tűzről, és pihentesd nyolc-tíz percig, majd amikor elég sűrű, csorgasd a torta tetejére. Díszítheted még citromszeletekkel vagy reszelt citromhéjjal. 
 A citromos túrótortát is muszáj megkóstolnod. Krémes, nem túl édes, ellenállhatatlan nyári süti.

Ezt is szeretjük