Citromos, emeletes süti csodás krémmel töltve: a nagyi kedvenc receptje

Azzal soha nem fogsz mellé, ha klasszikus piskótát választasz a süti alapjának. Üdítő citromos krémmel fantasztikus nyári finomság lehet belőle.

Citromos, emeletes süti
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Kánikulában a citromos édességeknél jobbat nem kívánhatsz, hisz felfrissítenek, javítják a közérzetet, és feldobják a hangulatot. Ebben a krémes sütiben az édes és a savanykás ízek tökéletes harmóniában vannak. Ha a hagyományos, hattojásos piskóta készítésénél betartod az alapvető szabályokat, a siker garantált. 

Citromos, emeletes süti

Hozzávalók

A tésztához

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
  • citromhéj

A krémhez

  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 1 db citrom
  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál liszt

A tetejére

  • 1 csomag tortazselé
  • 3 dl víz
  • 3 evőkanák cukor
Recept idők

Elkészítés:

A piskótához a tojásokat óvatosan válaszd ketté, fontos, hogy ne keveredjenek. A sárgákat dolgozd ki jól a cukorral, a vaníliával, és szórd hozzá a citrom héját. Forgasd hozzá a lisztet, végül pedig a sóval kemény habbá vert tojásfehérjét. Ügyelj arra, hogy ne törd össze a habot.
Egyengesd a sima masszát vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe vagy tortaformába, és előmelegített sütőben süsd meg körülbelül 25 perc alatt. Közben ne nyitogasd a sütőajtót. Amikor érzed az illatát, szép magas, szúrj a piskótába egy villát, ha nem ragad rá tészta, kiveheted a süteményt a sütőből.  

 

A krémhez a tejet kezdd melegíteni egy lábosban, kanalazd bele a lisztet, majd állandóan kevergetve főzd addig, amíg besűrűsödik. Várd meg, míg kihűl. A szoba-hőmérsékletű vajat dolgozd habosra a cukorral, majd add hozzá a citrom levét és héját. Tedd hozzá a tejes pépet, és géppel habosítsd. A piskótát vágd két-három részre, és kend meg a krémmel a tésztát, sőt az oldalát is bevonhatod vele.

 

A tortazseléhez a tasak tartalmát keverd el három evőkanál cukorral, kezdd melegíteni, majd önts hozzá három deci vizet. Főzd forrástól számítva egy percig. A kész zselét húzd le a tűzről, és pihentesd nyolc-tíz percig, majd amikor elég sűrű, csorgasd a torta tetejére. Díszítheted még citromszeletekkel vagy reszelt citromhéjjal. 
 A citromos túrótortát is muszáj megkóstolnod. Krémes, nem túl édes, ellenállhatatlan nyári süti.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük