Régimódi citromos darafelfújt a nagyi receptje szerint - Ha így készíted, nem lesz száraz
A könnyed citromos darafelfújt gyors édesség hétköznapokra.

Régimódi citromos darafelfújt a nagyi receptje szerint - Ha így készíted, nem lesz száraz
Ez is érdekelhet

Folyton eltapsolja gyermeked a zsebpénzét? Van megoldás! (x)

Hosszabbítsd meg a nyarat SZÉP-kártyával! (x)

Bemutatták a Tháliában a világ leghíresebb krimijét (x)

beauty and style

Nem kímélte a robbanás a divatházat: Elie Saab lélegzetelállító ruhákkal tért vissza »

6 sminkeszköz, amivel szépen formázható a ritka, kusza szemöldök: tökéletesítik a fazont és természetes hatást adnak »

72 éves nővel reklámoznak táskát: nem a kora miatt különleges, hogy modellnek állt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A darafelfújt szinte mindenkiből nosztalgikus érzéseket vált ki, hisz ez az az édesség, amit gyermekkorunkban a nagyik olyan jól tudtak készíteni. Ezzel a recepttel te is könnyen boldogulsz. Melegen, hidegen egyformán finom. Tálaláskor szórd meg a tetejét porcukorral, reszelt citromhéjjal, vagy kínáld lekvárral, esetleg öntettel.

Citromos darafelfújt

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 dkg búzadara
  • 6 dkg cukor
  • 5 dl tej
  • 2 db tojás
  • 2 dkg vaj
  • 1 db citrom
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A tejet öntsd lábosba, és add hozzá a búzadarát, a cukrot, a vaníliát, majd kevergetve főzd jó sűrűre. A tojásokat válaszd ketté, és rakd a sárgáját a darás masszához, majd dolgozd hozzá a vajat, a reszelt citromhéjat és fél citrom frissen facsart levét. Végül több részletben forgasd hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjét.

 

Egy kisebb méretű tepsit vagy négy hőálló tálkát kenj ki kevés vajjal, szórd meg zsemlemorzsával, és süsd meg 180 fokra előmelegített sütőben, körülbelül 20 perc alatt. A sütési idő a forma nagyságától is függ. Mielőtt kivennéd a darafelfújtat a sütőből, végezz tűpróbát. Ha a beleszúrt kést vagy hústűt üresen húzod ki, a süti biztosan elkészült.

A legjobb konyhai eszközök sütéshez

Praktikus és vidám eszközökkel öröm lesz a sütés kicsiknek és nagyoknak is. Nézz körbe a FeminaShopban és szerezd be a kedvencedet!

Itt találod a termékeket!

Promóció

Ezt is szeretjük