Régimódi citromos darafelfújt a nagyi receptje szerint - Ha így készíted, nem lesz száraz
A könnyed citromos darafelfújt gyors édesség hétköznapokra.
A darafelfújt szinte mindenkiből nosztalgikus érzéseket vált ki, hisz ez az az édesség, amit gyermekkorunkban a nagyik olyan jól tudtak készíteni. Ezzel a recepttel te is könnyen boldogulsz. Melegen, hidegen egyformán finom. Tálaláskor szórd meg a tetejét porcukorral, reszelt citromhéjjal, vagy kínáld lekvárral, esetleg öntettel.
Citromos darafelfújt
Hozzávalók 4 személyre
- 8 dkg búzadara
- 6 dkg cukor
- 5 dl tej
- 2 db tojás
- 2 dkg vaj
- 1 db citrom
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A tejet öntsd lábosba, és add hozzá a búzadarát, a cukrot, a vaníliát, majd kevergetve főzd jó sűrűre. A tojásokat válaszd ketté, és rakd a sárgáját a darás masszához, majd dolgozd hozzá a vajat, a reszelt citromhéjat és fél citrom frissen facsart levét. Végül több részletben forgasd hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjét.
Egy kisebb méretű tepsit vagy négy hőálló tálkát kenj ki kevés vajjal, szórd meg zsemlemorzsával, és süsd meg 180 fokra előmelegített sütőben, körülbelül 20 perc alatt. A sütési idő a forma nagyságától is függ. Mielőtt kivennéd a darafelfújtat a sütőből, végezz tűpróbát. Ha a beleszúrt kést vagy hústűt üresen húzod ki, a süti biztosan elkészült.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció