Régimódi citromos darafelfújt a nagyi receptje szerint - Ha így készíted, nem lesz száraz

A könnyed citromos darafelfújt gyors édesség hétköznapokra.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A darafelfújt szinte mindenkiből nosztalgikus érzéseket vált ki, hisz ez az az édesség, amit gyermekkorunkban a nagyik olyan jól tudtak készíteni. Ezzel a recepttel te is könnyen boldogulsz. Melegen, hidegen egyformán finom. Tálaláskor szórd meg a tetejét porcukorral, reszelt citromhéjjal, vagy kínáld lekvárral, esetleg öntettel.

citromos-darafelfujt-recept

Citromos darafelfújt

Hozzávalók 4 személyre

  • 8 dkg búzadara
  • 6 dkg cukor
  • 5 dl tej
  • 2 db tojás
  • 2 dkg vaj
  • 1 db citrom
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A tejet öntsd lábosba, és add hozzá a búzadarát, a cukrot, a vaníliát, majd kevergetve főzd jó sűrűre. A tojásokat válaszd ketté, és rakd a sárgáját a darás masszához, majd dolgozd hozzá a vajat, a reszelt citromhéjat és fél citrom frissen facsart levét. Végül több részletben forgasd hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjét.

 

Egy kisebb méretű tepsit vagy négy hőálló tálkát kenj ki kevés vajjal, szórd meg zsemlemorzsával, és süsd meg 180 fokra előmelegített sütőben, körülbelül 20 perc alatt. A sütési idő a forma nagyságától is függ. Mielőtt kivennéd a darafelfújtat a sütőből, végezz tűpróbát. Ha a beleszúrt kést vagy hústűt üresen húzod ki, a süti biztosan elkészült.

citromos-darafelfujt-receptje

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük