Ínyenc citromos csirkemell tejszínes szószban: ebből szedsz még egyszer

A citromos csirkemell tejszínes szószban sütve tökéletes hétköznap ebédre, de akár hétvégén vendégeknek is kínálhatod.

Citromos csirke tejszínes szószban
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A citromos, tejszínes szószban sült csirke üde, nyárias főfogás, amit gyorsan elkészíthetsz, és változatossá teheted vele az ebédeket. Fontos, hogy kezeletlen héjú citromot használj hozzá. Chilivel pikánsabbá teheted a húst és a szószt is. 

Citromos csirkemell tejszínes szószban

Hozzávalók

  • 70 dkg csirkemell
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 bögre húsleves
  • 2 db citrom
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál aprított petrezselyem
  • bors
  • kapribogyó (elhagyható)
  • chili (elhagyható)
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemelleket tisztítsd meg, fűszerezd sóval, borssal, majd szórd meg liszttel. A vajat és az olajat tedd egy serpenyőbe, és hevítsd fel. Rakd bele a melleket, és süsd oldalanként három-három percig.

Öntsd hozzá a húslevest, facsard bele az egyik citrom levét, add hozzá a zúzott fokhagymát és a kapribogyót. Tedd hozzá a másik citromot is szeletelve, majd pár perccel később csorgasd hozzá a tejszínt. Időnként kevergesd meg. A végén szórd meg aprított petrezselyemmel. Akkor jó, ha a hús puha, a szósz krémes. Ha bírod a csípőset, chilivel is megszórhatod. 
A görög joghurtban sült csirkemelleket is feltétlenül próbáld ki! A csirke erről sem hiányozhat. 

Ezt is szeretjük