Fantasztikus, citromos-bodzás süti: igazán üdítő desszert kevert tésztából
Ha készítettél idén bodzaszörpöt, miért ne tennél a sütikbe is? Az egyszerű kevert tészták is sokkal finomabbak lesznek tőle.

citromos-bodzas-kevert-suti
Ez is érdekelhet

Ki ne szeretné előre látni a jövőt? (x)

Krisztofer már szalad (x)

Borozzunk együtt: legyél trendszetter, válaszolj, nyerj! (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Bonyodalom a Hotel Numerában. (x)

beauty and style

Szuper egyszerű félkonty sietős napokra: 5 perc alatt elkészülsz vele »

A ballonkabát egy nő szekrényéből sem hiányozhat: karcsúsít és sokoldalúan viselhető »

Sok mindenre jó a teafaolaj, de nem mindegy, hogy használod »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A különleges ízű és illatú bodzából rengeteg finomságot készíthetsz. Megsütheted palacsintatésztában, tökéletes szörpnek, lekvárnak, sőt, a sütikbe is kerülhet. A citrom pedig igazán üdítővé teszi, a bodza kötelező párja. A máz pár perc alatt elkészül, nehogy lehagyd róla!

Citromos-bodzás süti

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 3 db tojás
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 dl bodzaszörp
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
  • 0.5 db citrom

A mázhoz

  • 20 dkg porcukor
  • 0.5 db citrom
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat üsd egy tálba, add hozzá a cukrot, és keverd szinte fehéredésig. Rakd hozzá a vaníliát, a citrom frissen facsart levét, reszelt héját és a bodzaszörpöt. Mehet hozzá az olvasztott, de már nem forró vaj. A lisztet vegyítsd a sütőporral és a sóval, majd forgasd spatulával a masszába.
Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt. Végezz tűpróbát, azaz szúrj egy tűt vagy egy fogvájót a sütibe. Ha üresen húzod ki, kiveheted a sütőből. A tetejére készíthetsz mázat. A cukrot és a citrom levét keverd fényesre, majd öntsd még a forró, kész süteményre. 
Ha még csak most készítenél bodzaszörpöt, ezzel a recepttel tuti sikered lesz. 

Ezt is szeretjük