Fantasztikus, citromos-bodzás süti: igazán üdítő desszert kevert tésztából
Ha készítettél idén bodzaszörpöt, miért ne tennél a sütikbe is? Az egyszerű kevert tészták is sokkal finomabbak lesznek tőle.
A különleges ízű és illatú bodzából rengeteg finomságot készíthetsz. Megsütheted palacsintatésztában, tökéletes szörpnek, lekvárnak, sőt, a sütikbe is kerülhet. A citrom pedig igazán üdítővé teszi, a bodza kötelező párja. A máz pár perc alatt elkészül, nehogy lehagyd róla!
Citromos-bodzás süti
Hozzávalók
- 20 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 3 db tojás
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 dl bodzaszörp
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 0.5 db citrom
A mázhoz
- 20 dkg porcukor
- 0.5 db citrom
Elkészítés:
A tojásokat üsd egy tálba, add hozzá a cukrot, és keverd szinte fehéredésig. Rakd hozzá a vaníliát, a citrom frissen facsart levét, reszelt héját és a bodzaszörpöt. Mehet hozzá az olvasztott, de már nem forró vaj. A lisztet vegyítsd a sütőporral és a sóval, majd forgasd spatulával a masszába.
Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt. Végezz tűpróbát, azaz szúrj egy tűt vagy egy fogvájót a sütibe. Ha üresen húzod ki, kiveheted a sütőből. A tetejére készíthetsz mázat. A cukrot és a citrom levét keverd fényesre, majd öntsd még a forró, kész süteményre.
Ha még csak most készítenél bodzaszörpöt, ezzel a recepttel tuti sikered lesz.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció