Mennyei citromos bodzadzsem tartósítószer nélkül: kenyérre, palacsintába, sütikhez is jól jön
Kóstoltad már az illatos, zamatos bodzadzsemet? Ha nem, itt az ideje! Ezt ráadásul nem kell órákig főzni.
A magas C-vitamin-tartalmú bodzavirágból a legtöbbször szörp készül, esetleg palacsintatésztában sütjük ki. Érdemes belőle dzsemet is főzni, hisz friss, üde, édes és savanykás, az őszi-téli hónapokban ráadásul kifejezetten jólesik. Már nincs sok időd, hogy eltedd az idei adagot. Ha dzsemfixet használsz, gyorsan elkészülsz.
Citromos bodzadzsem
Hozzávalók
- 25 db bodzavirág
- 30 dkg cukor
- 3 db alma
- 2 db citrom
- 1 csomag dzsemfix 3:1
Elkészítés:
A kinyílt bodzavirágokat öblítsd le, a vastagabb szárakat vagdosd le. A citromokat karikázd fel, és a virágokkal együtt rakd egy edénybe. Önts hozzá annyi vizet, hogy mindent jól ellepjen.
Másnap a levet szűrd le, add hozzá a cukrot, a dzsemfixet és a reszelt almákat. Főzd forrástól számítva öt percig, majd töltsd üvegekbe. Állítsd fejtetőre 10 percre, és mehetnek párnák, plédek közé a száraz dunsztba. Várd meg, míg egy-két nap alatt kihűlnek, és tedd száraz, hűvösebb helyre.
Bodzaszörpöt tettél már el idén? A kedvenc változatunk nem tartalmaz tartósítószert.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció