Könnyű, selymes citromkrém Havas Dóra jól bevált receptje szerint

A kissé fanyar citromkrémet sokoldalúan felhasználhatod: sütikbe ugyanolyan jó, mint egy szelet kalácsra.

Könnyű, selymes citromkrém Havas Dóra jól bevált receptje szerint
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A lemon curd, avagy a citromkrém az angolok nagy találmánya. Népszerűségéről sokat elárul, hogy a szigetországban szinte minden boltban kapható. Az állaga nagyon hasonlít a mi pudingunkéra. A vajjal és tojással főzött krém a hűtőben két hétig is eláll. Ezt a receptet is megtalálod Havas Dóra új könyvében, az Álmaim cukrászdájában. A népszerű gasztroblogger a kötet bemutatóján Görög Zitával és az újságírókkal együtt készítette el a savanykás finomságot. Jelentjük, fantasztikus!

Citromkrém recept

Hozzávalók 4 személyre

  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg enyhén sós vaj
  • 3 db citrom
  • 3 db tojás
  • 2 db tojássárga
Recept idők

Elkészítés:

A citrom levét, a vaj felét, a cukrot és az enyhén felvert tojásokat, a tojások sárgáit tedd lábosba, és alacsony lángon, kevergetve főzd, amíg elkezd sűrűsödni.

Ekkor rakd hozzá a vaj másik felét, és kevergetve főzd addig, amíg sűrű, fényes lesz. A végén tedd hozzá a citrom frissen reszelt héját is. Szedd tiszta üvegekbe, langyosan zárd le, és hagyd kihűlni.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük