Könnyű, selymes citromkrém Havas Dóra jól bevált receptje szerint
A kissé fanyar citromkrémet sokoldalúan felhasználhatod: sütikbe ugyanolyan jó, mint egy szelet kalácsra.

Könnyű, selymes citromkrém Havas Dóra jól bevált receptje szerint
Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Frissítő, pórusösszehúzó arcmaszk 2 perc alatt: a reggeli rohanásba is belefér »

Túlsúlyos, de megtalálta a nőies oldalát: Tess Holliday imád öltözködni »

Szoknya és kabát nőiesen: így lehetsz csinos a téli rétegekben »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A lemon curd, avagy a citromkrém az angolok nagy találmánya. Népszerűségéről sokat elárul, hogy a szigetországban szinte minden boltban kapható. Az állaga nagyon hasonlít a mi pudingunkéra. A vajjal és tojással főzött krém a hűtőben két hétig is eláll. Ezt a receptet is megtalálod Havas Dóra új könyvében, az Álmaim cukrászdájában. A népszerű gasztroblogger a kötet bemutatóján Görög Zitával és az újságírókkal együtt készítette el a savanykás finomságot. Jelentjük, fantasztikus!

Citromkrém recept

Hozzávalók 4 személyre:

  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg enyhén sós vaj
  • 3 db citrom
  • 3 db tojás
  • 2 db tojássárga
Recept idők

Elkészítés:

A citrom levét, a vaj felét, a cukrot és az enyhén felvert tojásokat, a tojások sárgáit tedd lábosba, és alacsony lángon, kevergetve főzd, amíg elkezd sűrűsödni.

Ekkor rakd hozzá a vaj másik felét, és kevergetve főzd addig, amíg sűrű, fényes lesz. A végén tedd hozzá a citrom frissen reszelt héját is. Szedd tiszta üvegekbe, langyosan zárd le, és hagyd kihűlni.

Ezt is szeretjük