Gyors és egyszerű spanyol fánk dagasztás és kelesztés nélkül
Az idei farsangi szezonban feltétlenül próbáld ki az olajban sült, fahéjas cukorba mártogatott spanyol fánkot! A tésztarudacskák csokival még csábítóbbak.

churros-recept
Ez is érdekelhet

Második Esély a Procter and Gamble segítségével (x)

Kirándulnál egyet a családdal vagy csak fitten tartanád magad? Esetleg bebringáznál a munkahelyedre? Válaszd a Riverside 500-at! (x)

Mádai Vivien, Ördög Nóra és Tatár Csilla a Triumph tavaszi kampányában tündökölnek (x)

Tavaszi feltöltődés Burgenlandban (x)

beauty and style

Így viseld a sárgát tavasszal: ezekkel a színekkel mutat a legjobban »

Jennifer Lawrence friss fotói igazán ütősek: a 28 éves színésznő vagányabb, mint valaha »

Ide soha ne kend a levendulaolajat, hiába ajánlják – Máshol viszont csodaszer »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A churros leginkább a képviselőfánkhoz hasonlít, hisz egy egyszerűen elkészíthető, égetett tészta. Így ezzel akár kezdők is bátran próbálkozhatnak. Fontos hozzá egy jó minőségű habzsák, hogy tényleg mutatósak legyenek a fánkok. A spanyolok legtöbbször csokiszószba mártogatva fogyasztják. Fokozd te is az élvezetet!

Churros recept

Hozzávalók 4 személyre:

A tésztához

  • 15 dkg liszt
  • 12 dkg vaj
  • 2.5 dl víz
  • 2 teáskanál cukor
  • 2 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só

A forgatáshoz

  • 10 dkg cukor
  • 1.5 teáskanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

Rakd egy lábosba a vajat, olvaszd meg, majd add hozzá a lisztet, a vizet, a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót. Közepes lángon, fakanállal kevergesd folyamatosan, amíg a tészta el nem válik a lábostól. Ez körülbelül két perc. Húzd le a tűzről, majd a tojásokat egyesével rakd hozzá a tésztához, és dolgozd is el mindegyikkel. 

Töltsd át a masszát csillagcsöves nyomózsákba, és formázz körülbelül 10 centi hosszú tésztacsíkokat. Bő, forró olajban süsd aranybarnára három-négy perc alatt. Csak arra kell ügyelned, hogy a fánkok ne ragadjanak össze. Papírtörlőn csepegtesd le, és a sütiket még forrón forgasd a cukor és a fahéj keverékébe. 

Zöld palacsinta, szirniki és még sok más különlegesség: próbáld ki még más országok nagy kedvenceit is! 

churros
Ezt is szeretjük