Puha, omlós, chilis csirkemáj: így nem fröcsög az olaj sütés közben
Nincs sok egyszerűbben elkészíthető étel a csirkemájnál, ha ismersz néhány praktikát. Chilivel igazán különleges.

chilis-csirkemaj
    • H
    • K
    • Sz
    • Cs
    • P
    • Sz
    • V
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 6
    • 7
    • 8
Ez is érdekelhet

Tiltott szerelem a Szegedi Szabadtéri Játékokon (x)

A nyugdíjasotthonból mentek fellépni: 40 év után újra színpadra álltak a szereplők (x)

„Azt mondták, örökre feküdni fog” (x)

Megvan, melyik a legjobb játék a gyereknek! (x)

beauty and style

Tejszínes kényeztető pakolás kézre, arcra: megújítja a száraz bőrt »

Visszatér a ’80-as évek egyik kabátja: 5 tipp, hogy stílusosan viseld »

Észre sem veszed a lábprotézist, annyira gyönyörű ez a nő: a 40 éves paralimpikon lepipálja a modelleket »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A csirkemáj gazdag fehérjében, vasban és B-vitaminban, ráadásul nem is drága. Érdemes minél többször az étrendedbe iktatni. Hűvösebb napokon kifejezetten jólesik, ha pikánsabban, chilivel készíted el. Sűrű, tunkolni való szafttal lesz tökéletes. Sót csak a legvégén adj hozzá, hogy ne keményedjen meg. Kicsit vagdosd be, vagy szurkáld meg néhány helyen, hogy ne fröcsögjön. 

Chilis csirkemáj

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemáj
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 teáskanál majoránna
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • bors
  • chilipor
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemájat tisztítsd meg, az inakat távolítsd el, és alaposan mosd meg. Szeleteld fel kisebb darabokra, majd aprítsd fel a hagymákat is.
Önts olajat egy serpenyőbe, rakd bele előbb a vöröshagymát, kicsit később a fokhagymát, és dinszteld meg. Add hozzá a májat, majd a majoránnát, a fűszerpaprikát, a borsot, a paradicsompürét és ízlés szerint a chilit. Önts hozzá kevés vizet, majd párold puhára 10-15 perc alatt. Amikor megfordítod, csak óvatosan nyúlj alá. Vigyázz, hogy ne szúrd meg, mert könnyen szétesik. A máj akkor biztosan átsült, ha egy villát beleszúrsz, és nem folyik ki belőle véres lé. Tálalás előtt sózd csak meg.
Gránátalmával is ínycsiklandó a csirkemáj. Hihetetlen finom lesz a szaftja. 

Ezt is szeretjük