Puha, omlós, chilis csirkemáj: így nem fröcsög az olaj sütés közben
Nincs sok egyszerűbben elkészíthető étel a csirkemájnál, ha ismersz néhány praktikát. Chilivel igazán különleges.

chilis-csirkemaj
Ez is érdekelhet

Ki ne szeretné előre látni a jövőt? (x)

Krisztofer már szalad (x)

Borozzunk együtt: legyél trendszetter, válaszolj, nyerj! (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Bonyodalom a Hotel Numerában. (x)

beauty and style

Mélyen hidratálják a bőrt és csökkentik a ráncokat: ceramidok nélkül nincs szép bőr »

Szuper egyszerű félkonty sietős napokra: 5 perc alatt elkészülsz vele »

A ballonkabát egy nő szekrényéből sem hiányozhat: karcsúsít és sokoldalúan viselhető »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A csirkemáj gazdag fehérjében, vasban és B-vitaminban, ráadásul nem is drága. Érdemes minél többször az étrendedbe iktatni. Hűvösebb napokon kifejezetten jólesik, ha pikánsabban, chilivel készíted el. Sűrű, tunkolni való szafttal lesz tökéletes. Sót csak a legvégén adj hozzá, hogy ne keményedjen meg. Kicsit vagdosd be, vagy szurkáld meg néhány helyen, hogy ne fröcsögjön. 

Chilis csirkemáj

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemáj
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 teáskanál majoránna
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • bors
  • chilipor
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemájat tisztítsd meg, az inakat távolítsd el, és alaposan mosd meg. Szeleteld fel kisebb darabokra, majd aprítsd fel a hagymákat is.
Önts olajat egy serpenyőbe, rakd bele előbb a vöröshagymát, kicsit később a fokhagymát, és dinszteld meg. Add hozzá a májat, majd a majoránnát, a fűszerpaprikát, a borsot, a paradicsompürét és ízlés szerint a chilit. Önts hozzá kevés vizet, majd párold puhára 10-15 perc alatt. Amikor megfordítod, csak óvatosan nyúlj alá. Vigyázz, hogy ne szúrd meg, mert könnyen szétesik. A máj akkor biztosan átsült, ha egy villát beleszúrsz, és nem folyik ki belőle véres lé. Tálalás előtt sózd csak meg.
Gránátalmával is ínycsiklandó a csirkemáj. Hihetetlen finom lesz a szaftja. 

Ezt is szeretjük