Fűszeres chilis bab tortillába tekerve: így még finomabb a nagy kedvenc
Tortillába tekerve is nagyon finom a chilis bab - a lényeg, hogy hagyj időt arra, hogy az ízek lassan összeérjenek a tűzhelyen!

chilis bab tortillaban
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A jó chilis bab titka a fűszerezésen kívül a megfelelően hosszú főzési idő. Ne higgy azoknak, akik szerint ezt a szaftos egytálételt fél óra alatt összedobhatod: bár nincs vele sok munka, hagyni kell, hogy az ízek kis lángon, lassan érjenek össze a tűzhelyen. Ha tortillatekercsbe töltve fogyasztod, kisebb adagban érdemes elkészíteni.

Chilis bab tortillába töltve

Hozzávalók

  • 25 dkg darált hús
  • 5 dl paradicsomlé
  • 4 tortillalap
  • 2 doboz vörösbab
  • 1 vöröshagyma
  • 1 paradicsom
  • 0.5 teáskanál őrölt kömény
  • 0.5 teáskanál pirospaprika
  • 0.5 teáskanál cukor
  • 0.5 doboz kukorica
  • bors
  • olaj
  • késhegynyi chili
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát kockázd fel, és olajon párold üvegesre. Ha már puha, húzd le a tűzről, keverd el a pirospaprikával, majd add hozzá a darált húst, szórd meg sóval és borssal, és süsd fehéredésig. Amikor készen van, kanalazd hozzá a lecsöpögtetett babot és kukoricát, öntsd fel paradicsomlével, tegyél mellé egy felszeletelt paradicsomot, ízesítsd köménnyel, cukorral és chilivel, szükség szerint még sózd és borsozd, majd letakarva tedd vissza a tűzre. Kis lángon főzd egy órát, amíg besűrűsödik. Időnként keverj rajta egyet, de nem szükséges végig mellette állni. 


Amikor a chilis bab készen van, süsd meg a tortillát. A boltban vásárolt lapokat egyszerűen egyenként helyezd száraz serpenyőbe vagy palacsintasütőbe, és nagy lángon, oldalanként egy-egy perc alatt pirítsd meg őket. A ropogósra sült tortillalapokat töltsd meg a babbal, majd tekerd fel, mint a palacsintát, és középen, ferdén vágd el.
 

Még finomabb a tortillalap, ha a bolti változat helyett házilag készíted el.

Ezt is szeretjük