Krémes chiapuding bogyós gyümölcsökkel: egészséges, diétás szupernasi
A chiapuding tökéletes rostforrás, hosszú időre eltelít, és még finom is.
A chiapudingnál jobb reggelit el sem képzelhetsz, de akár desszertként is bevetheted. Az apró magok rendkívül egészségesek, felpörgetik az emésztést, és egy adag chiapuding után órákig nem leszel éhes. Bogyós gyümölcsökkel, málnával, áfonyával, szederrel nyáriassá teheted. Érdemes este összeállítani, és reggelre pont tökéletes lesz az állaga.
Chiapuding bogyós gyümölcsökkel
Hozzávalók
- 20 dkg gyümölcs
- 3 dl kókuszital
- 4 dkg chiamag
- 2 evőkanál nyírfacukor
Elkészítés:
A kókuszitalt melegítsd meg egy kicsit. Épp csak annyira, hogy a nyírfacukor elolvadjon benne. Rakd hozzá a chiamagot, és kevergesd meg néhányszor. Töltsd át poharakba vagy üvegtálkákba, majd fedd le, és tedd a hűtőbe. Pihentesd egy éjszakán át. Akkor jó, ha a keverék kocsonyás, és a pudinghoz hasonló az állaga. Tálalás előtt rakd rá a megmosott, lecsepegtetett gyümölcsöket, esetleg magvakkal is megszórhatod.
A chiapuding kakaóval is isteni, főleg gyümölcsös krémmel megkoronázva.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció