Mennyei, duci chiapalacsinta: a tökéletes és egészséges reggeli villámgyorsan
A chiapalacsinta egyszerűen szuper, és még hízni sem fogsz tőle!
Ha diétázol, és palacsintát kívánsz, ezt készítsd el! Gyorsan összedobható, csupa egészséges hozzávalóból készül, és hosszú időre eltelít. Pihentetni csak pár percig kell, és reggelire is számításba jöhet.
Chiapalacsinta recept
Hozzávalók 8 darabhoz
- 1.5 bögre mandulaliszt
- 1.5 bögre rizstej
- 3 teáskanál chiamag
- 2 db tojás
- 2 teáskanál eritrit
- 1 db citrom
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 mokkáskanál fahéj
- 1 csipet só
- 1 rúd vanília
- kókuszolaj
Elkészítés:
Keverd össze egy tálban a száraz hozzávalókat, tehát a lisztet, a sót, az édesítőt, a fahéjat, a sütőport, a chiamagot, a citrom reszelt héját és a vaníliarúd kikapart belsejét. Add hozzá a tojásokat, és több részletben a tejet is öntsd hozzá. Dolgozd simára a masszát. Ha szükséges, tejjel vagy szódával hígíthatod. A tésztája legyen valamivel sűrűbb, mint a hagyományos palacsintának.
Pihentesd a masszát öt percig, hogy a chiamag magába szívja a nedvességet. Egy palacsintasütőben hevíts kókuszolajat, kanalazz bele tésztát, kicsit lapogasd el. Süsd meg a palacsinták mindkét oldalát, de a fordításnál legyél óvatos.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció