Charlotte-torta
A kis hercegnő is imádná
A piskótatekercsekkel borított édességnek senki sem tud ellenállni, kezdve az egészen kicsiktől az idősekig.

    • H
    • K
    • Sz
    • Cs
    • P
    • Sz
    • V
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 6
    • 7
    • 8
Ez is érdekelhet

Tiltott szerelem a Szegedi Szabadtéri Játékokon (x)

A nyugdíjasotthonból mentek fellépni: 40 év után újra színpadra álltak a szereplők (x)

„Azt mondták, örökre feküdni fog” (x)

Megvan, melyik a legjobb játék a gyereknek! (x)

beauty and style

Tejszínes kényeztető pakolás kézre, arcra: megújítja a száraz bőrt »

Visszatér a ’80-as évek egyik kabátja: 5 tipp, hogy stílusosan viseld »

Észre sem veszed a lábprotézist, annyira gyönyörű ez a nő: a 40 éves paralimpikon lepipálja a modelleket »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A túró, a joghurt és az omlósan lágy tészta csodálatosan látványos elegyet alkot, aminek minden ünnepelt őszintén örülhet.

Bármilyen gyümölccsel, vagy lekvárral készítheted, de a legszebb eper, málna, vagy barack felhasználásával lesz.

Charlotte torta

Hozzávalók:

  • 4 evőkanálnyi búzaliszt
  • 4 tojás
  • 4 evőkanálnyi cukor
  • 1 fél csomag sütőpor
  • 25 dkg lekvár, vagy dzsem

A töltelékhez:

  • 35 dkg zsíros tehéntúró
  • 15 dkg görög joghurt - natúr
  • 1 csomag zselatin
  • 7 dkg porcukor
  • 20 dkg gyümölcs, lehetőleg olyan, amilyenből a lekvár készült

Elkészítés ideje:

1 óra + a hűtés

Elkészítés menete:

Kezdd a piskótával! Mérd ki a hozzávalókat, majd a tojásokat válaszd ketté. A fehérjéket verd kemény habbá a cukorral, majd szitáld hozzá a lisztet és a sütőport. A sárgájákat verd fel, majd keverd szintén a többiekhez. Amikor homogén masszát kaptál, egy tepsit bélelj ki sütőporral, egyengesd el benne a tésztát, majd 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt süsd készre.  Amíg sül, jöhet a krém! A zselatint készítsd el a csomagolásán leírt módon, a gyümölcsöt kockázd fel, a túrót keverd el a joghurttal, majd ezeket mind keverd eggyé. Közben megsült a tészta, a sütőpapírral együtt vedd ki a tepsiből, majd kendd meg a lekvárral és tekerd fel óvatosan egy konyharuha segítségével. Hagyd kihűlni, majd vágd centi vastag karikákra. Egy 26 centis tortaformát bélelj ki a karikákkal, majd halmozd rájuk a joghurtos krémet. Tedd hűtőbe két órára, utána fogyaszthatod. 

Isteni édességek mascarponéval

A krémsajtnak képtelenség ellenállni

Ezt is szeretjük