Charlotte-torta
A piskótatekercsekkel borított édességnek senki sem tud ellenállni, kezdve az egészen kicsiktől az idősekig.
A túró, a joghurt és az omlósan lágy tészta csodálatosan látványos elegyet alkot, aminek minden ünnepelt őszintén örülhet.
Bármilyen gyümölccsel, vagy lekvárral készítheted, de a legszebb eper, málna, vagy barack felhasználásával lesz.
Charlotte torta
Hozzávalók:
- 4 evőkanálnyi búzaliszt
- 4 tojás
- 4 evőkanálnyi cukor
- 1 fél csomag sütőpor
- 25 dkg lekvár, vagy dzsem
A töltelékhez:
- 35 dkg zsíros tehéntúró
- 15 dkg görög joghurt - natúr
- 1 csomag zselatin
- 7 dkg porcukor
- 20 dkg gyümölcs, lehetőleg olyan, amilyenből a lekvár készült
Elkészítés ideje:
1 óra + a hűtés
Elkészítés menete:
Kezdd a piskótával! Mérd ki a hozzávalókat, majd a tojásokat válaszd ketté. A fehérjéket verd kemény habbá a cukorral, majd szitáld hozzá a lisztet és a sütőport. A sárgájákat verd fel, majd keverd szintén a többiekhez. Amikor homogén masszát kaptál, egy tepsit bélelj ki sütőporral, egyengesd el benne a tésztát, majd 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt süsd készre. Amíg sül, jöhet a krém! A zselatint készítsd el a csomagolásán leírt módon, a gyümölcsöt kockázd fel, a túrót keverd el a joghurttal, majd ezeket mind keverd eggyé. Közben megsült a tészta, a sütőpapírral együtt vedd ki a tepsiből, majd kendd meg a lekvárral és tekerd fel óvatosan egy konyharuha segítségével. Hagyd kihűlni, majd vágd centi vastag karikákra. Egy 26 centis tortaformát bélelj ki a karikákkal, majd halmozd rájuk a joghurtos krémet. Tedd hűtőbe két órára, utána fogyaszthatod.Isteni édességek mascarponéval
A krémsajtnak képtelenség ellenállni
OLVASD EL EZT IS!
- gyümölcs
- cseresznye
Villámgyors cseresznyés pite
- kakaó
- meggy
A márványos piskóta receptje
- tej
- kenyér