Így tedd el a hagyományos céklasalátát
Itt az ideje, hogy ízletes céklasalátát készíts a hideg hónapokra!
A cékla igazi gyógyszer, méregtelenítő, rákellenes, és tele van mindenféle vitaminnal. Ha hozzájutsz az értékes zöldséghez, ne csak a kamrádban tárold, rakj el céklasalátát télire. Érdemes kisebb darabokat válogatni, így jócskán lerövidítheted a főzési időt.
Céklasaláta
Hozzávalók 30 decihez
- 3 kg cékla
- 20 dkg cukor
- 3 dl ecet
- 1 torma
- 6 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál só
- 1 táskanál őrölt köménymag
Elkészítés:
A céklát válogasd át, csak egészséges darabokat rakj el salátának. Dörzsöld meg a héját, és alaposan mosd meg. Tedd fel annyi vízben főni, amennyi ellepi. Főzd puhára körülbelül 70 perc alatt, majd öntsd le róla a vizet. A főzési idő a cékla fajtájától és nagyságától függően változhat. Ha kihűl, pucold meg, és tetszés szerint vágd fel. Felkarikázhatod vékony szeletekre, vagy akár kockázhatod is.
Fertőtlenítsd ki az üvegeket, majd rendezd el bennük a céklát, a kisebb darabokra vágott tormát és a fokhagymát. Tégy fel forrni két liter vizet, rakd hozzá a cukrot, a sót, a köménymagot és az ecetet. Ha felforr, öntsd a céklára. Ha nem rögtön fogyasztod, üvegenként késhegyni tartósítószert is tégy a tetejére, majd légmentesen zárd le.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció