Így tedd el a hagyományos céklasalátát

Ropogós marad még télen is

Itt az ideje, hogy ízletes céklasalátát készíts a hideg hónapokra!

Így tedd el a hagyományos céklasalátát
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A cékla igazi gyógyszer, méregtelenítő, rákellenes, és tele van mindenféle vitaminnal. Ha hozzájutsz az értékes zöldséghez, ne csak a kamrádban tárold, rakj el céklasalátát télire. Érdemes kisebb darabokat válogatni, így jócskán lerövidítheted a főzési időt.

Céklasaláta

Hozzávalók 30 decihez

  • 3 kg cékla
  • 20 dkg cukor
  • 3 dl ecet
  • 1 torma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál só
  • 1 táskanál őrölt köménymag
Recept idők

Elkészítés:

A céklát válogasd át, csak egészséges darabokat rakj el salátának. Dörzsöld meg a héját, és alaposan mosd meg. Tedd fel annyi vízben főni, amennyi ellepi. Főzd puhára körülbelül 70 perc alatt, majd öntsd le róla a vizet. A főzési idő a cékla fajtájától és nagyságától függően változhat. Ha kihűl, pucold meg, és tetszés szerint vágd fel. Felkarikázhatod vékony szeletekre, vagy akár kockázhatod is.

Fertőtlenítsd ki az üvegeket, majd rendezd el bennük a céklát, a kisebb darabokra vágott tormát és a fokhagymát. Tégy fel forrni két liter vizet, rakd hozzá a cukrot, a sót, a köménymagot és az ecetet. Ha felforr, öntsd a céklára. Ha nem rögtön fogyasztod, üvegenként késhegyni tartósítószert is tégy a tetejére, majd légmentesen zárd le.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük