Így tedd el a hagyományos céklasalátát
Ropogós marad még télen is
Itt az ideje, hogy ízletes céklasalátát készíts a hideg hónapokra!

Így tedd el a hagyományos céklasalátát
Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Fényes és dús lesz, ha így egyenesíted ki a hullámos hajat! »

6 perc az egész torna, de csodás popsit és feszes combokat varázsol »

Ezek az alapszínek legyenek ott a szekrényedben! Mindent egyszerűbbé tesznek »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A cékla igazi gyógyszer, méregtelenítő, rákellenes, és tele van mindenféle vitaminnal. Ha hozzájutsz az értékes zöldséghez, ne csak a kamrádban tárold, rakj el céklasalátát télire. Érdemes kisebb darabokat válogatni, így jócskán lerövidítheted a főzési időt.

Hozzávalók 30 decihez:

  • 3 kg cékla
  • 20 dkg cukor
  • 3 dl ecet
  • 1 torma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál só
  • 1 táskanál őrölt köménymag
Recept idők

Elkészítés:

A céklát válogasd át, csak egészséges darabokat rakj el salátának. Dörzsöld meg a héját, és alaposan mosd meg. Tedd fel annyi vízben főni, amennyi ellepi. Főzd puhára körülbelül 70 perc alatt, majd öntsd le róla a vizet. A főzési idő a cékla fajtájától és nagyságától függően változhat. Ha kihűl, pucold meg, és tetszés szerint vágd fel. Felkarikázhatod vékony szeletekre, vagy akár kockázhatod is.

Fertőtlenítsd ki az üvegeket, majd rendezd el bennük a céklát, a kisebb darabokra vágott tormát és a fokhagymát. Tégy fel forrni két liter vizet, rakd hozzá a cukrot, a sót, a köménymagot és az ecetet. Ha felforr, öntsd a céklára. Ha nem rögtön fogyasztod, üvegenként késhegyni tartósítószert is tégy a tetejére, majd légmentesen zárd le.

Blog.hu ajánló