Így tedd el a hagyományos céklasalátát
Ropogós marad még télen is
Itt az ideje, hogy ízletes céklasalátát készíts a hideg hónapokra!

Így tedd el a hagyományos céklasalátát
Ez is érdekelhet

London gyerekkel is felejthetetlen: így tegyük kényelmessé az utat! (x)

Legyél az idei nyár divatdiktátora! (x)

Kellemetlen, gyakori vizelési inger: mit tehetsz ellene? (x)

A nő kétszer (x) - Szeretni kell, és pont.

Kimeríti a testet a kánikula: 4 bevált tipp a gyors felfrissüléshez (x)

beauty and style

Ne a hajadhoz, a bőröd színéhez válassz vörös rúzst: megmutatjuk, melyik illik hozzád »

A 10 legdivatosabb frizura a 90-es évekből - Nem mindegyikre érdemes visszaemlékezni »

Ez lesz a 6 legerősebb trend ősszel: marad a kockás, és visszatér az állatminta »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A cékla igazi gyógyszer, méregtelenítő, rákellenes, és tele van mindenféle vitaminnal. Ha hozzájutsz az értékes zöldséghez, ne csak a kamrádban tárold, rakj el céklasalátát télire. Érdemes kisebb darabokat válogatni, így jócskán lerövidítheted a főzési időt.

Hozzávalók 30 decihez:

  • 3 kg cékla
  • 20 dkg cukor
  • 3 dl ecet
  • 1 torma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál só
  • 1 táskanál őrölt köménymag
Recept idők

Elkészítés:

A céklát válogasd át, csak egészséges darabokat rakj el salátának. Dörzsöld meg a héját, és alaposan mosd meg. Tedd fel annyi vízben főni, amennyi ellepi. Főzd puhára körülbelül 70 perc alatt, majd öntsd le róla a vizet. A főzési idő a cékla fajtájától és nagyságától függően változhat. Ha kihűl, pucold meg, és tetszés szerint vágd fel. Felkarikázhatod vékony szeletekre, vagy akár kockázhatod is.

Fertőtlenítsd ki az üvegeket, majd rendezd el bennük a céklát, a kisebb darabokra vágott tormát és a fokhagymát. Tégy fel forrni két liter vizet, rakd hozzá a cukrot, a sót, a köménymagot és az ecetet. Ha felforr, öntsd a céklára. Ha nem rögtön fogyasztod, üvegenként késhegyni tartósítószert is tégy a tetejére, majd légmentesen zárd le.

Ezt is szeretjük