Isteni céklás rizottó kecskesajttal: fantasztikusan krémes
A csábítóan élénk, kecskesajtos céklarizottó önmagában is kiváló, az elkészítése pedig egyszerű.

- A 25 éves, gyönyörű teniszcsillag Victoria’s Secret-kollekcióval jelentkezett: Naomi Osaka megőrizte természetességét a fotókon »
- Csodás sminkújdonságok, melyek felpezsdítik a tavaszi megjelenést: árakkal mutatjuk a nőies és ragyogó árnyalatokat »
- Lady Gagát modellnek kérték fel, művészi alkotássá varázsolta a reklámot: megkapóan természetes »

- Szabó Zsófi überszexi bőrruhában: a Glamour-gála legdögösebb sztárja volt
- Lilu is megszólalt a Glamour-gála botrányos celeb résztvevőiről: meglepő, mit írt róluk
- Ki ajánlhatja fel először a tegeződést? 10 kérdés, amire mindenkinek illik tudni a választ
- Villámgyors KRESZ-teszt: megelőzhetsz egy balra kanyarodó gépkocsit, ha ezt a táblát látod?
- Hogyan jó: jeggyűrű vagy jegygyűrű? 8 összetett magyar szó, amiről sokan azt hiszik, hogy jól írják, pedig nem
Ha megkóstolod ezt az ínycsiklandó fogást, a cékláról többé nem csak a savanyúság jut majd az eszedbe. Fontos, hogy ehhez az ételhez rövid szemű és magas keményítőtartalmú rizottórizst válassz. A legjobb talán az arborio. Gyakran kevergesd meg, és ügyelj arra, hogy mindig legyen alatta folyadék.
Céklás rizottó kecskesajttal
Hozzávalók
- 20 dkg rizottórizs
- 10 dkg kecskesajt
- 2 db cékla
- 7 dl húsleves
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál aprított petrezselyem
- 1 db vöröshagyma
- száraz fehérbor
- só
- bors
Elkészítés:
A céklát alaposan mosd meg, kicsit meg is dörzsölheted, majd rakd egy lábosba. Fűszerezd sóval, borssal, és önts rá annyi vizet, amennyi ellepi. Főzd puhára körülbelül 45 perc alatt. Hámozd meg, vágd kisebb darabokra, tedd egy késes aprítógépbe, és pépesítsd.
Egy lábosban hevíts kevés olajat, rakd bele az apróra vágott vöröshagymát, és dinszteld meg. Tedd hozzá a rizst, és kevergetve pirítsd kicsit. Részletekben öntsd hozzá a húslevest, és párold puhára. Közben kóstold meg, ha szükséges, fűszerezd még sóval, borssal. A vége felé öntsd hozzá a bort. Amikor magába szívja az összes folyadékot, keverd hozzá a céklát, és főzd össze pár perc alatt. Tálaláskor morzsold rá a kecskesajtot, és szórd meg aprított petrezselyemmel.
Itt a sütőtök szezonja is, amivel ugyancsak izgalmasabbá teheted a rizottót!

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept