Isteni céklás rizottó kecskesajttal: fantasztikusan krémes
A csábítóan élénk, kecskesajtos céklarizottó önmagában is kiváló, az elkészítése pedig egyszerű.

ceklarizotto
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha megkóstolod ezt az ínycsiklandó fogást, a cékláról többé nem csak a savanyúság jut majd az eszedbe. Fontos, hogy ehhez az ételhez rövid szemű és magas keményítőtartalmú rizottórizst válassz. A legjobb talán az arborio. Gyakran kevergesd meg, és ügyelj arra, hogy mindig legyen alatta folyadék. 

Céklás rizottó kecskesajttal

Hozzávalók:

  • 20 dkg rizottórizs
  • 10 dkg kecskesajt
  • 2 db cékla
  • 7 dl húsleves
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál aprított petrezselyem
  • 1 db vöröshagyma
  • száraz fehérbor
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A céklát alaposan mosd meg, kicsit meg is dörzsölheted, majd rakd egy lábosba. Fűszerezd sóval, borssal, és önts rá annyi vizet, amennyi ellepi. Főzd puhára körülbelül 45 perc alatt. Hámozd meg, vágd kisebb darabokra, tedd egy késes aprítógépbe, és pépesítsd. 
 

Egy lábosban hevíts kevés olajat, rakd bele az apróra vágott vöröshagymát, és dinszteld meg. Tedd hozzá a rizst, és kevergetve pirítsd kicsit. Részletekben öntsd hozzá a húslevest, és párold puhára. Közben kóstold meg, ha szükséges, fűszerezd még sóval, borssal. A vége felé öntsd hozzá a bort. Amikor magába szívja az összes folyadékot, keverd hozzá a céklát, és főzd össze pár perc alatt. Tálaláskor morzsold rá a kecskesajtot, és szórd meg aprított petrezselyemmel. 
Itt a sütőtök szezonja is, amivel ugyancsak izgalmasabbá teheted a rizottót! 

Ezt is szeretjük