Isteni céklás rizottó kecskesajttal: fantasztikusan krémes
A csábítóan élénk, kecskesajtos céklarizottó önmagában is kiváló, az elkészítése pedig egyszerű.


- 5 dolog, ami idő előtt lassítja a kollagéntermelést: elősegítik a korai ráncokat és a petyhüdtséget »
- Ennél nőiesebb stílust el sem tudunk képzelni, és alapdarabokból összedobható: a francia sikk örök »
- Ezt a tornát ne hagyd ki, ha ülőmunkát végzel: fontos izmokat dolgoztatnak meg a pilates-gyakorlatok »
- A Dallas Pamelája a plasztikai beavatkozásai után: a 71 éves Victoria Principal friss fotókon
- Kvíz: mennyire ismered Európa városait? Teszteld földrajzi tudásodat!
- Ő a 18 éves Gáspár Virág párja: bombázóvá fogyott Krisztián mellett
- 10 kérdéses törikvíz az ötödikes tananyagból: tudod, mikor kötötték a vérszerződést?
- 4 szuperegészséges húsféle, ami sokkal jobb a csirkemellnél: kevesen fogyasztják, pedig változatosan elkészíthetők
Ha megkóstolod ezt az ínycsiklandó fogást, a cékláról többé nem csak a savanyúság jut majd az eszedbe. Fontos, hogy ehhez az ételhez rövid szemű és magas keményítőtartalmú rizottórizst válassz. A legjobb talán az arborio. Gyakran kevergesd meg, és ügyelj arra, hogy mindig legyen alatta folyadék.
Céklás rizottó kecskesajttal
Hozzávalók:
- 20 dkg rizottórizs
- 10 dkg kecskesajt
- 2 db cékla
- 7 dl húsleves
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál aprított petrezselyem
- 1 db vöröshagyma
- száraz fehérbor
- só
- bors
Elkészítés:
A céklát alaposan mosd meg, kicsit meg is dörzsölheted, majd rakd egy lábosba. Fűszerezd sóval, borssal, és önts rá annyi vizet, amennyi ellepi. Főzd puhára körülbelül 45 perc alatt. Hámozd meg, vágd kisebb darabokra, tedd egy késes aprítógépbe, és pépesítsd.
Egy lábosban hevíts kevés olajat, rakd bele az apróra vágott vöröshagymát, és dinszteld meg. Tedd hozzá a rizst, és kevergetve pirítsd kicsit. Részletekben öntsd hozzá a húslevest, és párold puhára. Közben kóstold meg, ha szükséges, fűszerezd még sóval, borssal. A vége felé öntsd hozzá a bort. Amikor magába szívja az összes folyadékot, keverd hozzá a céklát, és főzd össze pár perc alatt. Tálaláskor morzsold rá a kecskesajtot, és szórd meg aprított petrezselyemmel.
Itt a sütőtök szezonja is, amivel ugyancsak izgalmasabbá teheted a rizottót!
Még több recept