Pihe-puha céklás csokitorta: édes, mint az álom
A céklától csodás íze és élénkebb színe lesz a könnyű kevert tésztának, aminek a tetejére csokimáz is kerül.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Leszámol a pattanásokkal és a szem alatti karikákkal: filléres csodaszer a bőrnek a petrezselyem zöldje »
- Extra nőiesen öltözködik a duci blogger: pedig csak a régi korok divatjából szemezget »
- 61 évesen is gyönyörű, és minden porcikájára büszke: fehérneműben is bátran megmutatja magát a karcsú jógatanárnő »
- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Dér Heni gyönyörű menyasszony volt: különleges ruhában ment férjhez
- Galambos Lajos házassága 22 év után válságban van - Ezért romlott meg a kapcsolatuk Boglárkával
- Kvíz! 8 ismert gyerekdal jogásznyelvre lefordítva: mennyit találsz el közülük?
- 122 éves koráig élt a francia asszony: különös képeken mutatjuk hosszú életét
Ha először furcsának tűnik a céklás csokitorta, gondold csak végig, hányféle zöldséget használunk a sütikbe íz- és állagjavításra. Ha a cukkini, a sütőtök vagy éppen a répa is illik a tésztába, akkor a cékla miért ne lenne jó bele? A színe élénkebb, az íze pedig édesebb, finomabb lesz. Tortafomában sütve, csokimázzal még elegánsabb.
Céklás csokitorta
Hozzávalók:
A tésztához
- 30 dkg liszt
- 25 dkg cékla
- 15 dkg cukor
- 10 dkg étcsoki
- 3 db tojás
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 dl olaj
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
A mázhoz
- 10 dkg étcsoki
- 1 evőkanál vaj
Elkészítés:
A céklát mosd meg, és főzd puhára körülbelül 30 perc alatt. Amikor kihűl, hámozd meg, és pépesítsd késes aprítógépben vagy reszeld le. Az étcsokit olvaszd fel.
A lisztet szitáld egy tálba, vegyítsd a sóval, a sütőporral és a kakaóval. Egy másik edényben keverd ki jól a tojást a kétféle cukorral és az olajjal, majd forgasd hozzá a száraz elegyet. Tedd hozzá a céklát, a csokit, és alaposan keverd össze.
Simítsd a masszát egy vajjal kikent, liszttel megszórt, közepes méretű tortaformába, és forró sütőben, 180 fokon süsd meg 35-40 perc alatt.
A mázhoz a darabokra tördelt étcsokit vízgőz felett olvaszd össze a vajjal, és simítsd a tészta tetejére.
A brownie-t is feldobhatod zöldségekkel. Próbáld ki cukkinivel is!

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!
Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban!
Promóció
Még több recept