Szaftos mennyei céklás, csokis muffin: egyszerű és nagyon finom
A cékla a csokis muffin ízével és állagával is csodát tesz: még ellenállhatatlanabb lesz tőle a puha édesség.

csokis-ceklas-muffin
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár nálunk süteményben még nem annyira megszokott a cékla, ha megkóstolod, nem fogsz többé idegenkedni tőle. Gondolj csak arra, hogy milyen furcsán hangzott néhány éve még a répatorta vagy a cukkinis kevert! Az biztos, hogy az édeskés, lédús cékla is finom a különféle sütikben, így a muffinban is. 

Céklás-csokis muffin

Hozzávalók:

  • 30 dkg cékla
  • 25 dkg liszt
  • 12 dkg cukor
  • 10 dkg csoki
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 2 db tojás
  • 1 dl olaj
  • 1 dl tej
  • 1 csomag sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

A céklákat alaposan mosd meg, csomagold alufóliába, és 200 fokos sütőben meg körülbelül 45 perc alatt. A kihűlt céklákat pucold meg, majd botmixerrel pürésítsd.

Vegyítsd egy tálban a lisztet, a kakaóport, a sütőport és a kis darabokra vágott csokit. A tojásokat keverd habosra a cukorral, add hozzá a tejet, az olajat, a céklát, és laza mozdulatokkal forgasd hozzá a lisztet. Töltsd a masszát muffinformákba, és előmelegített sütőben, 170 fokon süsd 25 percig. Ha a beleszúrt tű nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből. 

Ezt is szeretjük