Téli caprese sült céklával: egyszerű, egészséges, finom vacsora
Téliesítsd a klasszikus capresét, a paradicsomot cseréld le egészséges és finom sült céklára!

Az olaszok nagy kedvence, a caprse télen-nyáron hódít. Ilyenkor a paradicsom helyett immunerősítő céklával készítsd. Tele van antioxidánssal, értékes ásványi anyagokkal és C-vitaminnal is. A caprese sikerének titka a jó minőségű mozzarella és olívaolaj.
Céklás caprese
Hozzávalók
- 3 db cékla
- 20 dkg mozzarella
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál petrezselyem aprított
- só
- bors
Elkészítés:
A céklát alaposan mosd meg, rakd sütőpapírral bélelt tepsibe. Fedd le fóliával, told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 45-50 perc alatt. Amikor a cékla puha, könnyen beleszalad egy hegyes kés, vedd ki a sütőből. Amikor kicsit hűl, pucold meg, és vágd fel közepes vastagságú karikákra.
A mozzarellát csepegtesd le, és szeleteld fel, majd rétegezd a céklával egy tálba vagy tányérra. Locsold meg a sóval, borssal, zúzott fokhagymával elkevert olívaolajjal, és szórd meg petrezselyemmel.
Készíts még több ízletes, izgalmas fogást céklából! Szilvaszószban pácolva hihetetlenül finom lesz.

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció