Téli caprese sült céklával: egyszerű, egészséges, finom vacsora

Téliesítsd a klasszikus capresét, a paradicsomot cseréld le egészséges és finom sült céklára!

ceklas-caprese

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Az olaszok nagy kedvence, a caprse télen-nyáron hódít. Ilyenkor a paradicsom helyett immunerősítő céklával készítsd. Tele van antioxidánssal, értékes ásványi anyagokkal és C-vitaminnal is. A caprese sikerének titka a jó minőségű mozzarella és olívaolaj. 

Céklás caprese

Hozzávalók

  • 3 db cékla
  • 20 dkg mozzarella
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál aprított petrezselyem
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A céklát alaposan mosd meg, rakd sütőpapírral bélelt tepsibe. Fedd le fóliával, told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 45-50 perc alatt. Amikor a cékla puha, könnyen beleszalad egy hegyes kés, vedd ki a sütőből. Amikor kicsit hűl, pucold meg, és vágd fel közepes vastagságú karikákra.  
A mozzarellát csepegtesd le, és szeleteld fel, majd rétegezd a céklával egy tálba vagy tányérra. Locsold meg a sóval, borssal, zúzott fokhagymával elkevert olívaolajjal, és szórd meg petrezselyemmel. 
Készíts még több ízletes, izgalmas fogást céklából! Szilvaszószban pácolva hihetetlenül finom lesz.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük