Fűszeres, sült céklás bulgur: könnyű, egészséges vacsora
A céklás bulgur igazi vitaminbomba. Nemcsak az íze, hanem a színe miatt is vonzó.

ceklas-bulgur
Ez is érdekelhet

Szárazak a kezeid a sok kézmosástól? Ne aggódj, jó kezekben vagy! (x)

Az autista Robika javulni kezdett (x)

Szabadtéri környezetben több mint 100 világmárka újra vár a Premier Outletben! (x)

beauty and style

Táplálja és hidratálja a bőrt: házi, szépítő pakolás kakaóból és avokádóból »

Az 52 éves Julia Roberts mesterien bánik a sötét színekkel: a színésznő tudja, mi a sikkes elegancia »

6 nőies, gyors frizura állig érő hajból: szuper fazonok, ha változtatnál »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A bulgur a könnyedén elkészíthető köretek egyike, a rizs egészségesebb alternatívája is lehet. Gazdag rostokban, könnyen eltelít, és nem éhezel meg egyhamar. Elkészítheted főzve vagy akár forrázva is. Könnyen főételt is varázsolhatsz belőle: keverd össze az ugyancsak egészséges céklával. Nagyon jól átveszi az ízét, és a színe is csábító lesz. 

Céklás bulgur

Hozzávalók:

  • 1 bögre bulgur
  • 2 bögre víz
  • 3 db cékla
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 ág bazsalikom
  • 1 ág oregánó
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A céklát hámozd meg, és vágd fel kisebb darabokra. Rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, locsold meg az olívaolajjal, fűszerezd sóval, borssal, bazsalikommal és oregánóval. Süsd meg 180 fokon körülbelül 50 perc alatt. 

A bulgurt mosd át alaposan, és csepegtesd le. Rakd egy lábosba, öntsd fel forró vízzel, sózd meg, és lefedve hagyd állni 15-20 percig, hogy a bulgur megszívhassa magát. Elkészítheted úgy is, hogy fedő alatt főzöd 10 percig, majd hagyod 10 percig pihenni. A kihűlt céklát törd össze, vagy reszeld le. Hagyhatsz benne nagyobb darabokat is. Keverd össze a bulgurral, a tetejére még morzsolhatsz feta sajtot.
A céklás hummusz is egészséges és finom. Akár szendvicskrém is lehet. 

Ezt is szeretjük