Fűszeres, sült céklás bulgur: könnyű, egészséges vacsora
A céklás bulgur igazi vitaminbomba. Nemcsak az íze, hanem a színe miatt is vonzó.

ceklas-bulgur
Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Arcszérum kávézaccból és avokádómagból? Újrahasznosítás már a szépségápolásban is »

Mellélőtt szettjével a gyönyörű színésznő: mi történt Chloë Moretz stílusérzékével? »

A magyaros csipkével is lehet újat mutatni: elbűvölő esküvői ruhák 2020-ra, magyar tervezőtől »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A bulgur a könnyedén elkészíthető köretek egyike, a rizs egészségesebb alternatívája is lehet. Gazdag rostokban, könnyen eltelít, és nem éhezel meg egyhamar. Elkészítheted főzve vagy akár forrázva is. Könnyen főételt is varázsolhatsz belőle: keverd össze az ugyancsak egészséges céklával. Nagyon jól átveszi az ízét, és a színe is csábító lesz. 

Céklás bulgur

Hozzávalók:

  • 1 bögre bulgur
  • 2 bögre víz
  • 3 db cékla
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 ág bazsalikom
  • 1 ág oregánó
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A céklát hámozd meg, és vágd fel kisebb darabokra. Rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, locsold meg az olívaolajjal, fűszerezd sóval, borssal, bazsalikommal és oregánóval. Süsd meg 180 fokon körülbelül 50 perc alatt. 

A bulgurt mosd át alaposan, és csepegtesd le. Rakd egy lábosba, öntsd fel forró vízzel, sózd meg, és lefedve hagyd állni 15-20 percig, hogy a bulgur megszívhassa magát. Elkészítheted úgy is, hogy fedő alatt főzöd 10 percig, majd hagyod 10 percig pihenni. A kihűlt céklát törd össze, vagy reszeld le. Hagyhatsz benne nagyobb darabokat is. Keverd össze a bulgurral, a tetejére még morzsolhatsz feta sajtot.
A céklás hummusz is egészséges és finom. Akár szendvicskrém is lehet. 

Ezt is szeretjük