Fűszeres, sült céklás bulgur: könnyű, egészséges vacsora
A céklás bulgur igazi vitaminbomba. Nemcsak az íze, hanem a színe miatt is vonzó.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Dér Heni gyönyörű menyasszony volt: különleges ruhában ment férjhez
- Galambos Lajos házassága 22 év után válságban van - Ezért romlott meg a kapcsolatuk Boglárkával
- Kvíz! 8 ismert gyerekdal jogásznyelvre lefordítva: mennyit találsz el közülük?
- 122 éves koráig élt a francia asszony: különös képeken mutatjuk hosszú életét
A bulgur a könnyedén elkészíthető köretek egyike, a rizs egészségesebb alternatívája is lehet. Gazdag rostokban, könnyen eltelít, és nem éhezel meg egyhamar. Elkészítheted főzve vagy akár forrázva is. Könnyen főételt is varázsolhatsz belőle: keverd össze az ugyancsak egészséges céklával. Nagyon jól átveszi az ízét, és a színe is csábító lesz.
Céklás bulgur
Hozzávalók:
- 1 bögre bulgur
- 2 bögre víz
- 3 db cékla
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1 ág bazsalikom
- 1 ág oregánó
- bors
- só
Elkészítés:
A céklát hámozd meg, és vágd fel kisebb darabokra. Rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, locsold meg az olívaolajjal, fűszerezd sóval, borssal, bazsalikommal és oregánóval. Süsd meg 180 fokon körülbelül 50 perc alatt.
A bulgurt mosd át alaposan, és csepegtesd le. Rakd egy lábosba, öntsd fel forró vízzel, sózd meg, és lefedve hagyd állni 15-20 percig, hogy a bulgur megszívhassa magát. Elkészítheted úgy is, hogy fedő alatt főzöd 10 percig, majd hagyod 10 percig pihenni. A kihűlt céklát törd össze, vagy reszeld le. Hagyhatsz benne nagyobb darabokat is. Keverd össze a bulgurral, a tetejére még morzsolhatsz feta sajtot.
A céklás hummusz is egészséges és finom. Akár szendvicskrém is lehet.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!
Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban!
Promóció
Még több recept