Fűszeres, sült céklás bulgur: könnyű, egészséges vacsora
A céklás bulgur igazi vitaminbomba. Nemcsak az íze, hanem a színe miatt is vonzó.

ceklas-bulgur
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A bulgur a könnyedén elkészíthető köretek egyike, a rizs egészségesebb alternatívája is lehet. Gazdag rostokban, könnyen eltelít, és nem éhezel meg egyhamar. Elkészítheted főzve vagy akár forrázva is. Könnyen főételt is varázsolhatsz belőle: keverd össze az ugyancsak egészséges céklával. Nagyon jól átveszi az ízét, és a színe is csábító lesz. 

Céklás bulgur

Hozzávalók:

  • 1 bögre bulgur
  • 2 bögre víz
  • 3 db cékla
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 ág bazsalikom
  • 1 ág oregánó
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A céklát hámozd meg, és vágd fel kisebb darabokra. Rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, locsold meg az olívaolajjal, fűszerezd sóval, borssal, bazsalikommal és oregánóval. Süsd meg 180 fokon körülbelül 50 perc alatt. 

A bulgurt mosd át alaposan, és csepegtesd le. Rakd egy lábosba, öntsd fel forró vízzel, sózd meg, és lefedve hagyd állni 15-20 percig, hogy a bulgur megszívhassa magát. Elkészítheted úgy is, hogy fedő alatt főzöd 10 percig, majd hagyod 10 percig pihenni. A kihűlt céklát törd össze, vagy reszeld le. Hagyhatsz benne nagyobb darabokat is. Keverd össze a bulgurral, a tetejére még morzsolhatsz feta sajtot.
A céklás hummusz is egészséges és finom. Akár szendvicskrém is lehet. 

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük